Foto: Latvijā prezentēs pasaulē pirmo koka alkometru (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Rīgā alkometru ražotājs «Rovico» prezentēs jaunāko produktu - koka alkometru, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvis Mārcis Rēdmanis.

Kā norāda Rēdmanis, alkometrs «Alcoskan Eco» ir pirmais šāda veida alkometrs visā pasaulē un ir radīts, lai izveidotu unikālu produktu alkometru sfērā, kā arī sniegtu ieguldījumu ekoloģisko produktu tirgus attīstībā Latvijā. Viņš uzsver, ka jaunā ierīce, pateicoties elektroķīmiskajam sensoram, (šāda veida sensorus izmanto arī policijas alkometros), spēj nodrošināt visaugstāko precizitāti.

Eko alkometra ideja radusies no vēlmes padarīt ierasto alkometru atšķirīgu un izveidot to kā unikālu produktu pasaulē. Tādā veidā «Rovico» nonāca pie secinājuma, ka jaunais alkometrs jāizgatavo no videi draudzīga materiāla - dabīgā ozolkoka. Izaicinājums bija ļoti sarežģīts, jo mūsdienās elektroniskajām ierīcēm montāžas precizitātei jābūt ļoti lielai, kā arī ierīces tuvumā nedrīkst būt kodīgas ķimikālijas un jebkāda veida līmes vielas, kas bojātu ierīces sensoru. Arī alkometra uzglabāšanas un pārnēsāšanas soma ir izgatavota no dabīgā ozolkoka ar eleganti iededzinātu uzrakstu. Gluži kā uz ekskluzīviem automobiļiem, uz katra alkometra ir meistara paraksts un numerācija.

Privātpersonas, kā arī uzņēmumi, kuri rūpējās par vidi, jau no šodienas var iegādāties ekskluzīvo koka alkometru, lai parādītu, ka viņi domā ekoloģiski. Tā ir maza lieta, bet noteikti nes simbolisku vēstījumu, domā uzņēmumā.

«Rovico» ir Igaunijas un Latvijas uzņēmums, kurš Igaunijā uzņēmējdarbību sācis jau no 1992.gada, bet Latvijā no 2007.gada.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu