Foto: Latvijas mode - «Cinnamons» un «Koshakova»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Vilks

3. un 4. oktobrī Spilves lidlauka ēkā norisinājās modes festivāls Riga Fashion Mood. Divos vakaros modes mīļi varēja baudīt 18 jauno un vadošo Latvijas dizaineru kolekcijas.

Šis bija īpašs modes festivāls, jo tajā savas kolekcijas prezentēja gan iepriekš nedzirdēti, bet ļoti talantīgi dizaineri, gan arī pieredzējuši modes mākslinieki, kuru kolekcijas vērotas jau neskaitāmās modes skatēs. Pasākuma norises vietas - Spilves lidlauka ēkas - vēsturiskums un modes estētika sniedza īpašu piedzīvojumu klātesošajiem.

Cinnamons

Riga Fashion Mood Cinnamons atelier izrāda savu rudens/ziemas kolekciju «Le Ciel – Debesis». Debesu dažādās krāsu nianses mūs reizēm pārsteidz – no bāli ledainām līdz vizbuļu košumam, no spoži sudrabaina mirdzuma līdz biezi pelēkām krāsām, kas pārklātas ar pienbaltām mākoņu mežģīnēm... Tās ir krāsas, kas ļauj sapņot un uzburt tēlu. Kolekcijā izmantotie materiāli – zīds, mohēra un vilna – sasilda sievietes miesu un dvēseli, piešķir tēlam vieglumu un sievišķīgu gaisīgumu.

Koshakova

Zīmols Koshakova izrādīs savu pavasara/vasaras 2014 kolekciju. Tai raksturīga pārvēršanās un mainība. Kolekcijā dominē divi sieviešu tēli – maiga un neaizsargāta, kā arī pašpaļāvīga un drosmīga. Šīs abas sievietes ir pašpārliecinātas un nebaidās mainīties. Tēla mainībā tiek sasniegti arī 60. gadiem raksturīgi fasoni ar vienkāršām līnijām. Tērpos izmantots pelēks zīds, sudrabains gobelēns un augstas kvalitātes Šveices kokvilna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu