Foto: Lielbritānijas princis Harijs sasniedzis Dienvidpolu (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Princis Harijs trīs nedēļas ilgā labdarības ceļojumā kopā ar ievainotiem kara veterāniem no Lielbritānijas, ASV, Kanādas un Austrālijas piektdien sasniedzis Dienvidpolu. Harijs un 12 veterāni sasniedza Dienvidpolu plkst.12 pēc Griničas laika (plkst.14 pēc Latvijas laika). Viņi veikuši 320 kilometrus garu ceļojumu pa Antarktīdu, paziņoja labdarības organizācija «Walking With The Wounded».

Ekspedīcija sākotnēji bija iecerēta kā sacīkstes, taču rūpēs par dalībnieku drošību ideja tika noraidīta. 29 gadus vecais Harijs, kurš dienē kā armijas helikoptera pilots, norādīja uz ierašanās datumu - piektdienu, 13.decembri. «Citiem tas ir nelaimīgs, bet mums laimīgs,» viņš teica. «Vējš mazinājies, tas ir labi,» turpināja Harijs. «Domāju, ka visi jūtas noguruši, taču palēnām ieiet ritmā.»

Ceļotājiem nācās paciest -31 grāda salu un vēja ātrumu 80 kilometri stundā. Pasākumu rīko labdarības organizācija «Walking With The Wounded», kas vāc līdzekļus ievainotu karavīru atbalstam un palīdz tiem atrast jaunu darbu ārpus armijas. Harijs 2011.gadā jau pievienojās organizācijas gājienam uz Ziemeļpolu. Taču viņam to nācās pamest pirms beigām, lai būtu vedējs brāļa Viljama kāzās ar Keitu. Princis Harijs ir pirmais Lielbritānijas karaliskās ģimenes loceklis, kurš sasniedzis Dienvidpolu, lai arī citi pabijuši Antarktīdā.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu