Foto: Modes un stila konkurss «Sapņu Tērps – Frizūra 2013» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Melita un Elīna Baranovskas

Nedēļas nogalē Sapņu Fabrikā, Rīgā, norisinājās modes un stila, tērpu un frizūru, modeļu konkurss «Sapņu Tērps – Frizūra 2013» («The Dream Costume and Hairstyle Contest 2013»).

Konkursā dalībnieki piedalās un demonstrē dažādus mūsdienīgus, stilīgus, kā arī neikdienišķus tērpus un frizūras, kā arī savu uzstāšanos saista ar dejošanu, dziedāšanu vai arī izmantojot citus šova elementus. Konkurss šogad notika jau ceturto gadu pēc kārtas un tajā savu dalību varēja ņemt bērni un jaunieši no visas Latvijas - tērpu un frizūru autori, modeles, frizieri, dizaineri ar vai bez pieredzes. Jauniešiem tā ir iespēja realizēt un piepildīt kādu savu sapni un tajā pašā laikā iepazīstināt ar sevi un saviem darbiem publiku un žūrijas locekļus, jo žūrijas komisijā jau vairākus gadus pēc kārtas darbojas «Baltic Casting Agency» valdes priekšsēdētājs, kurš meklē jaunos talantus. Konkurss notika divās daļās – mazo dalībnieku uzstāšanās (līdz 12 gadi) un dalībnieku no 14 gadi uzstāšanās un vērtēšana, līdz ar to tika noteiktas divas pirmās vietas.

Konkursā pirmo vietu ieguva Elīna Gindra no Jelgavas ar tēla nosaukumu «Rudens dieviete». Savu krāšņo iznācienu meitene saistīja ar dziedāšanu un izpildīja dziesmu «Titāni». Elīna ir grupas «Nighttales» soliste un šāda veida konkursā piedalās pirmo reizi. Pēc uzvaras konkursā meitene saņēma naudas balvu, ko nodrošina konkursa rīkotājorganizācija «Zariņš & Lejnieks» (JZRLP), kā arī jūras ceļojumu četrām personām uz Stokholmu, ko nodrošina TALLINK Latvija. Tāpat meitene ieguva nomināciju – «Profesionalitāte», balvu no PIAZZA ITALIA un «Baltic Casting Agency» simpātiju balvu.

Mazo dalībnieku kategorijā pirmo vietu ieguva vienpadsmit gadus vecā meitene no Balviem Alise Barbaniška. Tērps tika pagatavots no celtniecībā izmantojamās siltināmās plēves. «Šajā tērpā esmu kosmopolīte un jūtos kā sapnī, debesīs starp zvaigznēm un mēnesi», tā A. Barbaniška. Arī Alise pēc uzvaras ieguva naudas balvu un jūras ceļojumu četrām personām uz Stokholmu, ko nodrošina TALLINK Latvija, kā arī balvu no PIAZZA ITALIA un «Baltic Casting Agency» simpātiju balvu. Abas meitenes saņēma arī kafejnīcas «SILVA» kliņģerus.

Konkursā otrā vietā ierindojās meitene no Balviem Agita Matule, kas konkursā piedalās jau otro gadu pēc kārtas, turklāt pagājušajā gadā konkursā plūca laurus un ieguva pirmo vietu. Šajā gadā Agitas demonstrētais tēla (tērpa) nosaukums «Pelēkā diena». «Viņa sapņoja pelēku sapni par pelēku dienu pelēkā tērpā. Tā peldēja pelēkā rīta krēslā starp baltiem miglas palagiem pļavā. Kā Ziedonim. Sapnis bija skaists ... tas vēl nav izsapņots, tas it kā turpinās tērpā», tā Agita Matule. Meitenei būs iespēja izmantot limuzīna kompānijas BRUSOFF piedāvātās iespējas, kā arī doties uz PIAZZA ITALIA modes preču veikalu un AZ boulingu.

Trešo vietu saņēma Paula Poriete ar savu tērpa nosaukumu «Lady Gagas atspulgā». Meitene stāsta, ka šajā tērpā attēlots trakulīgs tēls, kas ļauj būt nenopietnam un iejusties zvaigznes tēlā. Meitenei tika sarūpētas dāvanas no PIAZZA ITALIA, AZ boulinga, apdrukas firmas «212», A-Aptiekas un Sportland.

Tāpat vairākās nominācijās tika apbalvotas dalībnieces:

  • Labākā frizūra – Lāsma Apenīte
  • Labākais tērps – Elīna Skrindževska
  • Pārliecinošākais tēls – Amanda Saleniece
  • Profesionalitāte – Elīna Gindra
  • Oriģinalitāte – Ella Mihailova
  • Horeogrāfija un stils – Madara Sirmace
  • Defilē princese – Emīlija Zelča

Konkursā kopumā piedalījās 23 dalībnieces un 6. darbu autores. Dalībnieki tika pārstāvēti no Balviem, Jelgavas, Rīgas, Olaines, Raunas un Ozolniekiem. Visi pasākuma dalībnieki saņēma balvas no konkursa atbalstītājiem.

Šogad žūrijai bija ļoti smags darbs, jo tā atzīst, ka visi dalībnieki bija spēcīgi un ieguldījuši darbu sava tēla, tērpa un frizūras, kā arī iznāciena vai uzstāšanās kvalitātei.

Žūriju pārstāvēja: konkursa ģenerālsponsora – izklaides un atpūtas vietas «Klondaika» pārstāve un vadītāja Karīna Vecums – Veco; «Baltic Casting Agency» valdes priekšsēdētājs Elviss Grīnbergs; «Baltic Casting Agency» kastingu direktore Gita Gulbe; nekustamo īpašumu kompānijas «FRAMIS» īpašnieks Sandris Bergmanis; aktrise, režisore un modele no Londonas, kā arī pasākuma (plakāta) seja ESENYA un ziņu portāla «Novaja» un laikraksta «Novaja Gazeta» līdzīpašniece Jeļena Šaldajeva.

Konkurss notiks arī nākamajā gadā – nu jau piekto reizi. Visi interesenti jau šobrīd aicināti izmantot iespēju sūtīt pieteikumus par dalību konkursā, lai nākamajā gadā jau pirms pasākuma varētu izveidot speciālu albumu ar konkursa dalībniekiem.

Foto: Melita un Elīna Baranovskas Foto

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu