Foto: Novērš mēģinājumu valstī ievest vairāk nekā 1,8 miljonus cigarešu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests, All Rights Reserved

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas nedēļas sākumā, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 1 837 880 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Kā portālu «Apollo» informēja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja, pirmdien Terehovas muitas kontroles punktā muitas amatpersonas veica kādas Latvijā iebraucošās kravas automašīnas kontroli. Kontroles laikā VID muitas amatpersonas atklāja, ka automašīnas puspiekabei ir izveidota dubultā siena. Slēptuvē atradās 860 000 cigaretes «FEST», 500 000 cigaretes «NZ» un 100 000 cigaretes «MINSK» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par minēto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros par aizdomās turēto atzīts Lietuvas pilsonis.

Lietuvas pilsonim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Savukārt otrdien Pāternieku muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošas kravas automašīnas kontroli, atklāja kontrabandas cigarešu slēptuvi puspiekabē izveidotā dubultajā grīdā.

Kontroles rezultātā izņemtas 329 880 cigaretes «PREMJER» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess.

Kriminālprocesa ietvaros par aizdomās turēto atzīts Latvijas nepilsonis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Bet tikmēr Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās vieglās automašīnas kontroli, gāzes balonos izveidotās slēptuvēs konstatēja 28 000 cigaretes «NZ» un 20 000 cigaretes «MINSK» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par minēto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē tajā pašā dienā ir uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros aizturēti divi Baltkrievijas pilsoņi, kuriem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Tuvākajā laikā izņemtās cigaretes tiks nodotas iznīcināšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu