Foto: Paula albumu klāstu papildina «Dai, Bog» ar Krievijas zvaigžņu piedalīšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Komponista Raimonda Paula radošās dzīves laikā klajā laists ievērojams komponista radīto dziesmu albumu klāsts, bet no šodienas to skaitam pievienojas jauns albums «Dai, Bog», kurā visas dziesmas iedziedājušas spožas Krievijas estrādes zvaigznes.

Jaunā albuma prezentācijas pasākumā kompānijas «Mikrofona ieraksti» pārstāvis Guntars Račs minēja, ka kopējais Paula tiražēto albumu skaits tuvojas miljonam, bet albumu nosaukumu skaits tuvojas tūkstotim, tādēļ, kad nāk klajā jauns albums, tad pārējie aizmirstas.

Šodien pie klausītājiem nonāk Paula un krievu dzejnieka Jevgēņija Jevtušenko albums «Dai, Bog», kas savu pirmatskaņojumu piedzīvoja pagājušajā vasarā Dzintaru koncertzālē. Bija iecerēts, ka uz dziesmu albuma atvēršanas svētkiem šodien Rīgā no Tallinas ieradīsies arī dziedātāja Laima Vaikule, kura albumā izpilda dziesmu «Rany», taču plāni mainījās, tādēļ dziedātāja sūta sveicienus.

Komponists iepriekš jaunajā albumā iekļautās dziesmas ir ierakstījis kopā ar pašmāju mūziķi Intaru Busuli. Lai arī dziesmas ir tās pašas, skanējums tomēr ir savādāks.

Pauls atklāja, ka viņam tomēr bijusi tuvāka sadarbība ar Busuli, jo viņš tad pats varējis izstāstīt kā izjūt dziesmu. «Busulim tā bija pirmā reize, kad viņš dziedāja profesionālu dzeju krievu valodā. Pēc koncerta Latvijas Nacionālajā operā dzejnieks man atzina, ka sapratis visu, ko Busulis dziedāja,» sacīja Pauls.

Jevtušenko ir pasaules klases dzejnieks un sadarbība Paulam ar viņu bijusi ļoti interesanta. Sāktā sadarbība komponistam ar dzejnieku turpinās un patlaban ar Busuli jau tiek mēģināta jauna dziesma «Kakda miņa ņebuģet».

«Šis nav komercrepertuārs. Tomēr esmu priecīgs, ka man ir piedāvājumi korporatīvajiem vakariem, kur tieši prasa šo programmu,» minēja komponists, piebilstot, ka sadarbība ar tādu personību kā Jevtušenko ir liela bauda.

Albuma «Dai, Bog» ierakstā piedalījušās tādas Krievijas zvaigznes kā Valērija, Vladimirs Presņakovs, Irina Alegrova, Leonīds Agutins, Andželika Varum, Aleksandrs Buinovs, Valērijs Meladze, Laima Vaikule un citi.

Bez albuma tituldziesmas «Dai, Bog» ierakstā iekļauta arī dziesma «Starij drug», «Rany», «Lučše uhodi», «Slučainoe znakomstvo», «Ja ļubļu tebja boļše prirodi» un citas. Papildus dziesmām kā bonuss ir pievienota dziesma «Maestro» ar Iļjas Rezņika vārdiem, kuru izpilda Krievijas jaunās paaudzes superzvaigzne Timati, Irina Dubcova, Makpal un Anastasija Kočetkova.

Jaunā albuma dziesmas spējušas iedvesmot arī pavārus, kuri radījuši jaunus ēdienus. Restorāna «Trīs pavāri» pavārs Mārtiņš Sirmais, klausoties dziesmu «Dai, Bog», radījis vārītas cūkas mēles asiņu un vaivariņu mērcē, bet pavārs Ēriks Dreibants, iedvesmojoties no dziesmas «Starij druk» radījis ēdienu «Mellenes no bērnības», savukārt pavārs Lauris Aleksejevs, klausoties dziesmu «Rany», pagatavojis saldo ēdienu «Baltais deserts».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu