Foto: Policija atsavina ievērojumu daudzumu hašiša; tā vērtība – miljons latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijai sadarbībā ar Valsts Ieņēmuma dienesta Muitas kriminālpārvaldi izdevies atsavināt šogad ievērojamāko daudzumu hašiša. Lai gan atsavinātās narkotiskās vielas nebija plānots realizēt Latvijā, tās kopējā vērtība nelegālajā apritē varētu sasniegt aptuveni 950 000 latu.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse portāla «Apollo» pavēstīja, ka likumsargi par narkotisko vielu pretlikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai lielos apmēros, kā arī par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros Rīgas Brīvostas teritorijā aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti, kura vadītajā transportlīdzeklī, speciāli izveidotā slēptuvē policija atrada un atsavināja 116 kilogramus hašiša.

Kā liecina likumsargu rīcībā esošā informācija, atsavinātās narkotiskās vielas caur Latviju vestas tranzītā un tās nebija plānots realizēt Latvijā.

Lai netiktu pievērsta lieka uzmanība, aizturētais vīrietis maskēšanās nolūkā automašīnā veda līdzi arī savu sievu un bērnu, tādējādi izliekoties par tūristu, kurš kopā ar ģimeni apmeklē Latviju.

<strong>Auto, kurā brauca vīrietis ar sievu un bērnu, atrod daudz narkotiku.</strong>

Aizturētā persona ir Latvijas valstspiederīgais un jau iepriekš tiesāts par zādzības izdarīšanu.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko (psihotropo) vielu pārvietošana pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem, kā arī par narkotisko (psihotropo) vielu neatļauta iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu