Foto: Rīga svin (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vecrīgu un Rīgas centru šodien piepildījuši gan rīdzinieki, gan tūristi, kas vēro Rīgas svētku piedāvātās izklaides, piedalās atrakcijās un radošajās darbnīcās, bet Vecrīgā Hanzas tirgū meklē sev vai dāvanai kādu īpašu amatnieku darinājumu.

Hanzas tirgū pie Svētā Pētera baznīcas, Rātslaukumā un Doma laukumā tirgotāji piedāvā iegādāties māla, koka, lina, ādas, auduma, sudraba, dzintara, porcelāna un citu materiālu darinājumus, nopērkamas arī vaska sveces, garšvielas un citas preces.

Bastejkalnā pilsētas kanāla abas malas piepildījuši cilvēki, kas vēro regati. Kanāla regatē piedalās dažādos kostīmos tērptas uzņēmumu komandas, kas pirms došanās trasē uzstājas ar īsu priekšnesumu, piemēram, «Rīga radio» komanda ar sevi iepazīstināja, uz skatuves lasot ziņas. Skatītāji varēja vērot arī dejas, akrobātiskus priekšnesumus u.c.

Regate plānota līdz plkst.18, un tās dalībnieki - dažādu uzņēmumu komandas - sacenšas par tituliem «Ātrākais Kanālbraucējs», «Elegantākā Ekipāža», «Skumjais Ūdensmalējs» un «Preses Pīle».

Savukārt Vērmanes dārzā sastopamas īpaši daudz ģimenes ar bērniem, un mazie labprāt izmanto tiem pieejamās atrakcijas.

Vairākas darbnīcas un performances šodien piedāvā arī grāmatu nama «Valters un Rapa» brīvdabas lasītava, kurai atvēlēts automašīnu stāvlaukums pie grāmatnīcas. Piemēram, blociņu šūšanas darbnīcā var izmēģināt šūšanu ar šujmašīnu un tikt pie pašdarinātas pierakstu klades. Plkst.16 ar performanci uzstāsies tekstgrupa «Orbīta», bet plkst.17 notiks dzejas slams. Brīvdabas lasītava tika atklāta ar publiskām rakstnieku brokastīm un sarunām. Pasākums ievada grāmatu nama «Valters un Rapa» simtās jubilejas svinības - grāmatniecības uzņēmums tika dibināts 1912.gadā.

Rīgas svētku pasākumi noritēs līdz vēlam vakaram - līdz plkst.21 varēs klausīties ielu mūziku, bet pie Nacionālās operas ēkas visu nakti turpināsies diennakts basketbola maratons, kurā piedalās divas komandas - Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka īpašs pasākums - aviācijas svētki - šodien norit Spilvē, kur vairāki tūkstoši cilvēku pulcējušies vērot aviošovu.

Arī Rīgas centrā priekšpusdienā sastapti pilsētnieki atzina, ka šodien vēlas vēl pagūt aizbraukt līdz Spilves lidostai.

Rīgas svētki notiek no 17.augusta līdz 19.augustam.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu