Foto: Rīgas ielu bedrēs atkal uzzied atraitnītes (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ne vien Rīgas, bet arī daudzu Latvijas pilsētu, tostarp, Tukuma, Jūrmalas, Liepājas, Ogres, Olaines, Ķekavas, Cēsu, Jelgavas, Alūksnes, Jēkabpils, Daugavpils un Ludzas ielu bedres pārvērtušās par ziedošām «puķu dobēm».Tās pie pavasarīgas ziedu rotas tikušas īpaši zīmīgā datumā – 1.aprīlī, patiecoties optikas salonu «Metropole» kolektīvam, kuri ielu bedrēs iestādījuši košo atraitnīšu stādus, «Apollo» uzzināja uzņēmumā.

Nu jau par pavasarīgu tradīciju kļuvusī «Vislatvijas atraitnīšu stādīšanas akcija» šogad noris trešo gadu, un joprojām izpelnās iedzīvotāju atbalstu, jo bedraino ielu jautājumā vienaldzīgo nav. Optikas salonu Metropole kolektīvs izmantoja vairāk nekā 800 atraitnīšu stādu, ap 1600 litru kūdras, lai vairāk nekā 100 bedres Latvijā padarītu par visskaistākajām un krāšņāk ziedošajām visā pasaulē.

«Nupat, atgriežoties no atraitnīšu stādīšanas Latvijas ielu bedrēs, kopā ar kolēģiem esam guvuši pozitīvas emocijas, jo jau atkal esam likuši bedrainajām ielām uzziedēt, pateicoties pavasara puķēm - atraitnītēm optikas salonu «Metropole» direktors Jānis Kossovičs.

«Šogad pavasari sagaidījām krietni ātrāk kā citus gadus un jau februārī sākām lavierēt pa bedrainajām ielām tā, lai tās nekaitētu ne mums pašiem, ne mūsu transportlīdzekļiem. Ikviens satiksmes dalībnieks piekritīs, ka, diemžēl, vienas un tās pašas bedres, ko ielu apsaimniekotāji lāpa no pavasara uz pavasari, nav īpaši izturīgas, jo pēc pavisam neilga laika aizlāpītā bedre atkal kļūst satiksmei nedraudzīga,» atzīmē Kossovičs.

«Protams, ar izveidoto atraitnīšu stādījumu mēs nepretendējam uz ilgnoturīgākā bedru lāpījuma titulu, taču ceram, ka arī ielu uzturētāji šādi izgreznotas bedres pamanīs daudz labāk un ātrāk, un steigs parūpēties par ielas seguma salabošanu. Turklāt, jau trešo gadu ziedošās bedres būs iepriecinājums pozitīvam dienas turpinājumam gan auto, velo, moto braucējiem, gan kājāmgājējiem!» uzsver uzņēmuma direktors.

Uzņēmuma darbiniekus priecē, ka autovadītāji bedres ar ziedošām atraitnītēm pamana un vienmēr cenšas apbraukt, lai nekaitētu ziediem. Savukārt, ielu uzturētāji, ierodoties bedres labot, rūpīgi izceļ stādus, ļaujot tos paņemt garāmgājējiem iestādīšanai piemājas puķu dobēs.

Puķu akcijas rīkotājs un dalībnieks Jānis Kossovičš šodien kopā ar optikas salonu «Metropole» komandas biedriem devās izrotāt Rīgas ielu bedres, un tūlīt pēc tam nogādāja sarūpēto atraitnīšu grozu arī Rīgas mēram, mudinot viņu pievienoties šai pozitīvajai akcijai. Ja Rīgas ielas nav kārtībā, tad vismaz reizi gadā tās ziedošo bedru krāšņumā var sacensties un, domājams, pat pārspēt jebkuru Eiropas galvaspilsētu!

Optikas salonu «Metropole» organizatori vēlreiz atvainojas ikvienam iedzīvotājam Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Tukumā, Ogrē, Olainē, Ķekavā, Siguldā, Alūksnē, Jēkabpilī, Cēsīs, Preiļos, Daugavpilī un Ludzā, ja ziedošās bedres patraucējušas Jūsu ikdienas gaitas!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu