Foto: Satiksmei atklāta Dienvidu tilta 3.kārta (82)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien atklāta satiksme pa jaunizbūvēto Jāņa Čakstes gatvi, kas savieno Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu, tādejādi noslēdzot darbu pie Dienvidu tilta 3.kārtas būvniecības, portāls «Apollo» uzzināja Rīgas domē (RD).

Objekta būvniecības laikā tika izbūvēta jauna automaģistrāle – Jāņa Čakstes gatve, kā arī nobrauktuves no tilta līdz Ziepniekkalna ielai. Tāpat izbūvēti divi divlīmeņu šķērsojumi: Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums, kā arī Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums.

RD norāda, ka līdz ar Dienvidu tilta 3.kārtas pabeigšanu tranzīta plūsma galvaspilsētā tiks nodalīta no centra, būtiski atvieglojot satiksmes plūsmu Krasta ielā un 11.novembra krastmalā, kā arī uz Salu tilta.

Atklāšanā Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) norādīja, ka ir pabeigts svarīgs Dienvidu tilta satiksmes infrastruktūras objekts, kura būvniecībā pašvaldība, atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma Rīgas domes, izmantoja uz izdevīgiem nosacījumiem aizņemtos līdzekļus no Valsts kases. «Objekta pabeigšana dod mums iespēju nākamgad sākt Salu tilta rekonstrukciju, jo tagad satiksmei varēs daudz pilnvērtīgāk izmantot Dienvidu tiltu,» sacīja pilsētas mērs.

Lai atslogotu pilsētas centru no tranzīta plūsmas, kravas transports ērti varēs izmantot Dienvidu tiltu un tā maģistrālos pievadceļus, kā arī Austrumu maģistrāli, lai nokļūtu ostas teritorijā, pauda Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Krišjānis Peters.

Atklāta konkursa rezultātā tiesības veikt būvdarbus ieguva pilnsabiedrība «ACB, Tilts un Viadukts», kas nepilna pusotra gada laikā veica objekta izbūvi par 17 miljoniem latu.

Saskaņā ar līgumu būvdarbi bija jāpabeidz līdz 31.oktobrim.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu