Foto: Stabulnieka pēdējā darba vietā prezentē Piemiņas koncerta CD (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

7.janvārī notikusi komponista Ulda Stabulnieka Piemiņas koncerta DVD un dubultā CD atklāšana. Prezentācija notika Stabulnieka pēdējā darba vietā - «Fabrikas restorānā» Ķīpsalā, kur Rīgas dziesminieks reiz bija sastopams spēlējot klavieres.

Gan DVD, gan dubultajā audio CD ir iekļautas visas dziesmas, kas pagājušā gada novembrī skanēja U.Stabulnieka Piemiņas koncertā Kongresu namā - «Par nesatikšanos», «Margarita», «Miers», «Melodija», «Barons», «Zirgu Tirgus», «Mēmele» un daudzas citas populārākās Ulda Stabulnieka dziesmas.

«Šajos albumos uz vienas skatuves redzami un dzirdami Latvijas populārākie mūziķi - jaunie dziedātāji un estrādes leģendas Margarita Vilcāne, Ojārs Grinbergs, Viktors Lapčenoks, Imants Vanzovičs, Rita Trence, Ira Krauja, Ingus Pētersons, Ieva Akuratere, Dons, Samanta Tīna, Juris Vizbulis, Dāvids Kalandija, Jānis Stībelis, Ginta Krievkalna, Niks Matvejevs, Mārtiņš Brauns, Igo, Raimonds Ozols, Normunds Rutulis, Laimis Rācenājs, Aija Andrejeva, kori «Omnes» diriģentes Aijas Kukules vadībā un «Kamēr...» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, grupas «Putnu Balle», «Remix», «Mirage Jazz Orchestra», «Melo M», «MoNo», «Latvian Bites Blues band», kā arī Kristapa Krievkalna mūziķu grupa un Latvijas Nacionālā teātra aktieri», par jaunajiem albumiem teic koncerta producents Juris Millers.

Gan DVD, gan dubultajam audio diskam ir arī savi «bonusi» - piemēram, DVD būs redzama 1979. gadā tapusī muzikālā filma «Dziesmas Rīgai», bet dubultajā audio diskā ir iekļauta komponista pēdējās sarakstītās dziesmas «Teic, kur Tu ej?» radio versija, ko iedziedājuši Dons, Ginta Krievkalna, Aijas Kukules vadītais bērnu koris «Omnes» un grupa «Melo M».

Ulda Stabulnieka Piemiņas koncerta DVD un dubultais CD būs nopērkams mūzikas ierakstu veikalos, kā arī komponistam veltītajos Atceres koncertos, kas jau tuvākajās dienās notiks dažādās Latvijas pilsētās – Tukumā (10.01.), Madonā (11.01.), Jelgavā (12.01.), Bauskā (12.01.), Liepājā (13.01.), Valmierā (15.01.), Ventspilī (16.01.), Preiļos (17.01.) un Jēkabpilī (20.01.). Atceres koncertos piedalīsies dziedātāji Ginta Krievkalna un Dons, kā arī mūziķu grupa Kristapa Krievkalna vadībā. Biļetes uz šiem koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, bet to ieņēmumi tiks ziedoti Uldim Stabulniekam veltītā pieminekļa «Sirdspuksti» izveidei.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu