Foto: Stila <i>spečuki</i> atrādās modes nedēļas atklāšanā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

No š.g. 1. līdz 5. aprīlim Rīgā norisināsies jau 20. Rīgas modes nedēļa, kas katru sezonu jau 10 gadu laikā pulcē modes māksliniekus, modeles, industrijas speciālistus, žurnālistus un blogerus, slavenības, modes piekritējus un daudzus citus interesentus, uzticīgi piedāvājot sabiedrības uzmanībai labāko Latvijas un ārzemju modes mākslinieku un zīmolu jaunākās kolekcijas.

Šī Rīgas modes nedēļa sākās ar preses konferenci jaunajā mākslas kafejnīcā «Cafe Dalī» (Maskavas ielā 12, k-1), kas atrodas radošā Spīķeru kvartāla sirdī. Tas ir punkts, kuru šķērso trīs līnijas - sirreālisma ģēnijs Salvadors Dalī, mūsdienu mākslinieku radošums un labākā kafija. Kafejnīca piedāvā apmeklētājiem ne tikai nobaudīt unikālo augstākās kvalitātes kafiju, bet arī iepazīties ar mākslu, jo katru mēnesi kafejnīcā notiks talantīgu mākslinieku darbu izstādes.

1. aprīļa vakarā Spīķeru koncertzālē tika atklāta 20. Rīgas modes nedēļa. Atklāšanas pasākumā tiks godināti un sveikti visi projekta ilggadējie partneri un draugi.

Par godu jubilejai pasākuma organizatori ir parūpējušies par jaunu norises vietu. Modes nedēļa pārcelsies uz luksusa klases modes centra «Podium» (Brīvības gatvē 201, «podium.lv») piektajā stāvā, kas pilnībā tiks nodots Rīgas modes nedēļas norisei. Jaunas telpas ir lielākas, modernākas un funkcionālākas, līdz ar to ērtākas gan dalībniekiem, gan apmeklētajiem.

Rīgas modes nedēļa aicina visus modes baudītājus būt vienuviet un atzīmēt tās desmito darbības gadu, ne tikai modes skatēs un kolekciju prezentācijās, bet arī modīgākajās galvaspilsētas ballītēs. 3. aprīlī restorānā «Dārzs» (Spīķeros) notiks ballīte ar DJ Markus Riva, kuras laikā savu galvas segu kolekciju prezentēs Tundra HATA - 21. gadsimta Latvijas pirmā, radoši eksperimentālā cepuru darbnīca. 4. aprīlī klubā Coyote Fly (Tērbatas 2) notiks «Cosmopolitan Night Out Party» ar DJ Tomu Grēviņu. Bet Rīgas modes nedēļas 20. sezonas noslēguma dienā, 5. aprīlī, RFW Models and Fans Party laikā tiks noskaidroti pieprasītākie RFW modeļi un atmiņā atsaukti gan svarīgākie Nedēļas, gan arī kopējā projekta neaizmirstamākie mirkļi, sapulcējoties projekta organizatoriem, dalībniekiem, modeļiem, draugiem un dedzīgākajiem faniem, lai kopā svinētu modes svētkus līdz pat rīta gaismai DJ Deros pavadībā.

Rīgas modes nedēļas organizators – Baltijas modes federācija – parakstīja sadarbības līgumu ar Eiropas skatāmāko ziņu kanālu «Euronews», tādējādi šis kļuvis par pirmo projektu Latvijas vēsturē, kuru informatīvi atbalsta šāda līmeņa starptautiskais medijs. Pateicoties sadarbībai ar «Euronews», informācija par Rīgas modes nedēļu kļūs pieejama plašai starptautiskai auditorijai, kas nenoliedzami popularizēs Rīgu kā interesantu un uzmanības vērtu tūrisma galamērķi, kurā notiek pasaules līmeņa kultūras pasākumi. Šī sadarbība ir arī liecinājums tam, ka Rīgas modes nedēļa ir Eiropas līmeņa projekts, par kuru ir vērts pastāstīt auditorijai visā pasaulē.

Jeļena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente: «Rīgas modes nedēļas 20. jubilejas sezona ir klāt, kas ir negaidīti pat mums pašiem, - 10 gadi pagāja tik ātri… Turklāt komanda, kura strādāja pie projekta šo gadu laikā, palikusi gandrīz sākotnējā sastāvā līdz šodienai! Uzskatu, ka ir paveikts maksimāli iespējamais vietējā un reģionālajā tirgū, nākamais attīstības posms – panākt atzinību globālajā līmenī. Pirmais nozīmīgs solis šajā virzienā ir jau izdarīts šosezon, - sadarbība ar TV kanālu «Euronews» atklās projektam jaunus horizontus, bet vairāk nekā 415 miljonu auditorijai 156 pasaules valstīs – Latvijas modi. Tieksimies arī turpmāk uz jaunām virsotnēm!»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu