Foto: Vētra Eiropā izraisa haosu; vismaz seši bojāgājušie (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vētrā vairākās Eiropas valstīs pirmdienas vakarā un otrdien dzīvību zaudējuši vismaz seši  cilvēki, bet vēl vairāki pazuduši bez vēsts. Tiek ziņots, ka spēcīgais vējš un stiprās lietusgāzes izraisījušas satiksmes haosu gan Lielbritānijā, gan Francijā.

Jaunākā informācija liecina, ka Lielbritānijas dienvidos vētras izraisītos negadījumos dzīvību zaudējuši pieci cilvēki. Tikmēr Francijā viens cilvēks pazudis bez vēsts, bet viens bērns gājis bojā, kad tam uzgāzusies mūra siena.

Lielbritānijā bez elektrības ir vairāk nekā 150 000 mājsaimniecību, bet Francijā bez gaismas savos mājokļos ir aptuveni 240 000 cilvēku.

Vienlaikus tiek ziņots, ka spēcīgā vēja un stipro nokrišņu dēļ būtiski traucēta aviosatiksme britu lidostās, tāpat daudzviet apgrūtināta transportlīdzekļu satiksme uz autoceļiem. Zināms, ka, piemēram, Anglijā ir atcelti vairāki desmiti avioreisu un vilciena reisi.

Britu premjers Deivids Kamerons paziņojis, ka seko līdzi tam, kā tiek atjaunota elektrības piegāde mājsaimniecībām, kā arī uzmundrinājis tos, kuru ceļojumu plānus ietekmējuši laika apstākļi.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu