Foto: VID aptur organizētu nelegālā spirta pārvadātāju grupējumu (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir apturējis organizētu nelegālā spirta pārvadātāju grupējumu, portālu «Apollo» informēja VID.

VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonām veicot pārbaudes, kādā kravas automašīnā Maskavas ielā tika atklātas deviņas 200 litru mucas ar spirtam raksturīgu smakojošu šķidrumu. Tika aizturētas divas personas, kurām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šā gada 17.oktobrī, veicot operatīvās darbības pasākumus, VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas konstatēja organizētu nelegālu spirta pārvadāšanas faktu ar kravas automašīnu «Iveco». Kravas automašīnā kopumā tika atrasti apmēram 1650 litri šķidruma ar spirtam raksturīgu smaku. Minētās kravas automašīnas pārvietošanu ar rāciju palīdzību organizēja divas personas, kuras pašas pārvietojās divās citās vieglajās automašīnās - «Audi» un «VW Passat».

Par šo faktu 17.oktobrī ierosināts kriminālprocess saskaņā, kura ietvaros aizturēti divi Latvijas pilsoņi, kam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Nelegālais spirts un kravas mikroautobuss «Iveco«kriminālprocesa ietvaros izņemti un tuvākajā laikā tiks nodoti atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tiks lemts jautājums par lietas materiālu pārsūtīšanu pēc piekritības Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei.

Pēdējo četru mēnešu laikā šis ir jau trešais VID Muitas kriminālpārvaldes uzsāktais kriminālprocess par alkoholisko dzērienu kontrabandu, kā arī nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu