Foto: «Zelta globusos» triumfē «12 gadi verdzībā» un «Amerikāņu afēra» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

«Zelta globusu» balvu pasniegšanas ceremonijā Beverlihilsā, ASV, svētdien labākās drāmas godalgu saņēmusi filma «12 gadi verdzībā»(«12 Years a Slave»), savukārt lente «Amerikāņu afēra» («American Hustle») uzvarējusi kategorijā «Labākais mūzikls vai komēdija».

«Amerikāņu afēra» kopumā godināta ar trim «Zelta globusiem» - kā labākā komēdija un par labākās aktrises un labākās otrā plāna aktrises veikumu, savukārt «12 gadi verdzībā», kas bija nominēta septiņās kategorijās, saņēma tikai vienu «Zelta globusu».

Labākā dramatiskā aktiera godalgu par veikumu filmā «Dallas Buyers Club» («Dalasas pircēju klubs») saņēma Metjū Makonohijs, bet labākās dramatiskās aktrises balvu par lomu Vudija Alena filmā «Blue Jasmine» («Jasmīnas stāsts») - Keita Blanšeta.

Kategorijā «Labākais aktieris mūziklā vai komēdijā» «Zelta globusu» saņēma Leonardo di Kaprio par veikumu filmā «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks»), savukārt ar prestižo godalgu kā gada labākā mūzikla vai komēdijas aktrise tika apbalvota Eimija Adamsa par veikumu filmā «Amerikāņu afēra».

Meksikāņu kinorežisors Alfonso Kuarons tika godalgots kā gada labākais režisors par zinātniskās filmu «Gravity» («Gravitāte»).

Labākās otrā plāna aktrises gods tika Dženiferai Lorensai par lomu filmā «Amerikāņu afēra», bet par labāko otrā plāna aktieri atzīts Džarets Leto par HIV inficēta transseksuāļa atveidojumu filmā «Dalasas pircēju klubs». Par labāko ārzemju filmu atzīta itāļu Paolo Sorentīno drāma «La grande bellezza» («Dižais skaistums», pārspējot Kannu festivāla favorīti «La vie d'Adele» («Zils ir vissiltākā krāsa»).

Prestižā Sesila Demilla godalga par mūža ieguldījumu kinoindustrijā šogad piešķirta režisoram Vudijam Allenam, kurš pats uz ceremoniju neieradās un viņa vietā apbalvojumu pieņēma Daiena Kītone.

«Zelta globusu» balvu sadalījumu balsojumā nosaka Holivudas Ārzemju preses asociācijas 80 žurnālisti. Salīdzinājumā prestižo «Oskara» balvu sadalījumu nosaka ASV Kinoakadēmijas aptuveni 6000 locekļu balsojums.

Šā gada Holivudas balvu sezonā filmas «12 gadi verdzībā» un «Amerikāņu afēra» saņēmušas jau virkni nomināciju, tostarp Amerikas Producentu ģildes un Amerikas Režisoru ģildes balvu nominācijas. Aizvadītajos desmit gados tikai vienu reizi Amerikas Režisoru ģildes apbalvotais režisors nav saņēmis «Oskara» balvu par labāko režiju

ASV Kinoindustrijas prestižo «Oskara» balvu nominācijas tiks paziņots ceturtdien, bet balvas tiks pasniegtas 2.martā.

2014.gada «Zelta globusu» laureāti svarīgākajās kategorijās:

Labākā dramatiskā filma - «12 Years A Slave»;

Labākais mūzikls vai komēdija - «American Hustle»;

Labākais dramatiskais aktieris - Metjū Makonehijs («Dallas Buyers Club»);

Labākais mūzikla vai komēdijas aktieris - Leonardo di Kaprio («The Wolf of Wall Street»);

Labākā dramatiskā aktrise - Keita Blanšeta («Blue Jasmine»);

Labākais otrā plāna aktieris - Džareds Leto («Dallas Buyers Club»);

Labākā otrā plāna aktrise - Dženifera Lorensa («American Hustle»);

Labākais režisors - Alfonso Kuarons («Gravity»);

Labākā ārzemju filma - «La grande bellezza»;

Labākā animācijas filma - «Frozen»;

Labākais dramatiskais seriāls - «Breaking Bad»;

Labākais aktieris dramatiskā seriālā - Braiens Krenstons («Breaking Bad»);

Labākā aktrise dramatiskā seriālā - Robina Raita («House of Cards»);

Labākais komēdijseriāls - «Brooklyn Nine-Nine»;

Labākais komēdijseriāla aktieris - Endijs Sambergs («Brooklyn Nine-Nine»);

Labākā komēdijseriāla aktrise - Eimija Poulere («Parks and Recreation»);

Labākais miniseriāls vai televīzijas filma - «Behind the Candelabra»;

Labākais minisēriāla aktieris - Maikls Duglass («Behind the Candelabra»);

Labākā miniseriāla aktrise - Elizabete Mosa («Top of the Lake»).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu