Foto: Ziedonis, Lācis un viņu sievietes. Aicina uz koncertu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunārs Janaitis

3., 4. un 5.maijā Dailes teātrī notiks koncerts «Ziedonis. Lācis. Sievietes». Dzejnieka Imanta Ziedoņa apaļās jubilejas dienās Dailes teātra Lielajā zālē skatītāji aicināti uz koncertu «Ziedonis. Lācis. Sievietes». 

Dzejnieks Imants Ziedonis Sievieti dzejā gaidījis veselu mūžību, sarunājies ar viņu caur puķēm, teicis tieši, ka viņu mīl, slēpis viņu dzejolī un dārgāko par viņu, iespējams, atstājis aiz dzejoļa. Komponists Kārlis Lācis Ziedoņa Sievietei piešķīris trauslas un kaislīgas mūzikas cēlos vaibstus. Viņus šķir paaudzes un pieredzes, bet vieno iedvesma, ko sniedz Sieviete. Viņi nelaužas viņas pasaulē, tikai cienīgi un skaisti stāv uz tās sliekšņa. Ziedonis un Lācis dod iespēju uz skatuves saskarties un pieskarties sievietēm, kuras citādi varētu arī nesatikties – Latvijas teātru aktrisēm un dziedātājām. Koncertā piedalīsies Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča, Dita Lūriņa, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa un Jolanta Strikaite, kā arī mūziķi Kārlis Lācis, Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Ainis Zavackis, Jānis Stafeckis, Artūrs Noviks un Kaspars Grigalis. Idejas autori un realizētāji - Kārlis Lācis, Artūrs Skrastiņš, Nora Ikstena un Anna Heinrihsone.

Jāatgādina, ka janvārī klajā nāca albums «Ziedonis. Lācis. Sievietes», un Dailes teātris, iedvesmojoties no šī projekta, to turpina ar koncertu «Ziedonis. Lācis. Sievietes». Dailes teātrī albumu «Ziedonis. Lācis. Sievietes» var iegādāties par īpašu cenu.

Visa informācija par Kārļa Lāča mūzikas albumu «Ziedonis. Lācis. Sievietes» pieejama projekta interneta vietnē «debusulmusic.com/zls».

Rēzijas Kalniņas dziedātā dziesma «Nieki. Nekas»:

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu