«FotoAkadēmija» rīko kursu kompaktkameru īpašniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«FotoAkadēmija» uzsāk jaunu kursu «Kā radoši pielietot kompakto kameru?». Kurss paredzēts  cilvēkiem, kuriem pieder sākuma, stila vai jaunrades fotoaparāts, vienkāršā valodā saukts par kompaktkameru vai par «ziepjutrauku».

Kompaktkameru īpašnieki  piecu nodarbību laikā iemācīsies kā radoši pielietot savu kameru, radoši veidot kompozīciju, kā arī apgūs jaunas fotografēšanas iemaņas.  Kursu lasīs pasniedzējs un fotogrāfs Dainis Matisons.

Kurss sāksies š.g 12. aprīlī un kursa galvenās tēmas būs: kompozīcijas pamati, zelta griezuma jēdziens, horizonts, vadlīnijas, pareiza fokusēšanās punkta izvēle, gaismas kvalitātes jēdziens, dienas gaisma, apgaismojums telpās, iebūvētās zibspuldzes lietošana, kā veidot atmiņā paliekošas fotogrāfijas, virsmu un krāsu raksti, perspektīvas izmantošana, atspulgi, kā veidot stāstu, ceļojuma piezīmju grāmatiņa, kameras papildus iespēju izmantošana, makro režīms, panorāmas fotogrāfijas, melnbalta vai sēpijas fotogrāfija, taimeris, kā mazināt attēla izplūšanu, kas noteikti jāatceras fotografēšanas laikā. Kursa programmā paredzēta arī praktiskā nodarbība, kurā klausītāji dosies plenērā veidot savu foto stāstu. Kursa ietvaros paredzēti radoši mājas darbi un to analīze nākamajā nodarbībā.

Kurss ilgs 5 nedēļas, nodarbības notiks katru pirmdienu «FotoAkadēmija», Dzirnavu ielā 20, no plkst. 18.30 līdz plkst. 20.30. Dalības maksa par visu kursu – 87 Ls. FotoAkadēmijas kursi ir licenzēti. Pēc kursa beigšanas dalībnieki saņem sertifikātus.

«FotoAkadēmijas» foto kursi ir orientēti uz klausītājiem ar atšķirīgu sagatavotības līmeni. Šeit profesionāli fotogrāfi palīdz apgūt teorētiskos aspektus, sniedzot iespēju pārskatīt un papildināt savus priekšstatus par gaismu, krāsu, kompozīciju un žanru. Viņi atklāj savus meistarības noslēpumus, novērtē klausītāju darbus un dod padomus, kā atrast savu, neatkārtojamu ceļu fotogrāfijas pasaulē. «FotoAkadēmijas» apmācību programmas ir licencētas. Nodarbības pašā Rīgas centrā. Grupās ne vairāk kā 12 cilvēki.

Plašāka informācija par kursu programmu, ilgumu un cenu  ir pieejama «FotoAkadēmijas» mājas lapā «fotoakademija.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu