Fotoradari uz Latvijas ceļiem vēl neatsāks darboties (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijai (VP) joprojām nav izdevies panākt pagaidu vienošanos ar uzņēmumu «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») par fotoradaru darbības atsākšanu, aģentūru LETA šopēcpusdien informēja VP preses pārstāve Lita Juberte. Tas nozīmē, ka fotoradari uz Latvijas ceļiem šodien vēl neatsāks darboties.

Sarunas turpinās un, līdzko būs jaunumi, sabiedrība par tiem tiks informēta, piebilda Juberte.

Kā aģentūrai LETA, atsaucoties uz iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP), sacīja viņa padomniece Daiga Holma, VP un «V-Traffic» turpina meklēt abām pusēm pieņemamus pagaidu vienošanās nosacījumus, taču, ja arī tādi netiks panākti, «šī līguma noslēgšana nav pašmērķis.»

Kā iepriekš skaidroja VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, vienošanās līdz pagājušās nedēļas piektdienai netika noslēgta, jo abas puses neesot spējušas nākt pie kopsaucēja par «principiālām lietām». Strīdi neesot par samaksu, atklāja Ķuzis. Ņemot vērā, ka policijai jau ir rūgta pieredze, šajā gadījumā dienesta vadība grib noslēgt tikai tādu līgumu, kas būtu izdevīgs valstij un tās nodokļu maksātājiem, un lai nepastāvētu nekādi riski.

Ķuzis ar rūgtumu secinājis, ka kopš fotoradaru darbības pārtraukšanas satiksme uz Latvijas ceļiem ir kļuvusi sliktāka. Nedēļas laikā visā Latvijā par 1% ir pieaudzis negadījumu skaits.

Ar fotoradariem dienas laikā tika fiksēts aptuveni 1000 pārkāpumu, bet policija pašu spēkiem spēj piefiksēt vien ap 100 pārgalvīgo braucēju. Piemēram, kopš 28.septembra, kad fotoradari pārtrauca darbību, līdz 4.oktobrim ieskaitot, policisti fiksējuši 1181 braukšanas ātruma pārkāpēju.

Kā ziņots, līgums starp VP un komersantu «V-Traffic» par fotoradaru ieviešanu tika izbeigts 28.septembrī.

Iekšlietu ministrija apņēmās divu mēnešu laikā vērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas līdz pat septembra beigām darbojās uz Latvijas ceļiem.

Laikā, kamēr fotoradari nedarbojas, pastiprinātai satiksmes drošības kontrolei policija ik dienu darbā uz valsts ceļiem norīko aptuveni 300 policistu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu