Fotoradariem uzbrūk visā pasaulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Superauto

Pret auto braukšanas ātruma fiksēšanas fotoradariem tiek veikti visdažādākie uzbrukumi visā pasaulē, un pagājušajā nedēļā vien šādi incidenti fiksēti Austrālijā, ASV, Itālijā, Spānijā, Lielbritānijā un Latvijā, vēsta autosatiksmes interneta laikraksts «theNewspaper.com».

Trešdienas rītā Sidnejas piepilsētā Austrālijā aizdedzināts viens no reģiona «ienesīgākajiem» fotoradariem, par kura fiksētajiem pārkāpumiem valsts gadā iekasē vairāk nekā miljonu Austrālijas dolāru (408 000 latu). Šogad tas bija jau piektais uzbrukums fotoradariem šajā reģionā, kur 2005.gadā izcēlās skandāls, kad atklājās, ka autobusu šoferiem tiek piesūtītas soda kvītis par braukšanu tādā ātrumā, kādu autobusi nemaz nespēj sasniegt. Arī iepriekšējos uzbrukumos fotoradari tikuši nodedzināti, un varas iestādes vainīgos nav spējušas notvert.

Līdzīgs uzbrukums pagājušās svētdienas naktī notika arī Lielbritānijā, kad tika nodedzināts radars Safolkā, ziņo «Eastern Daily Press». Savukārt Spānijas pilsētā Malagā kādam autovadītājam pagājušajā nedēļā piespriests 1568 eiro (1102 latu) naudassods par mobilā fotoradara sadauzīšanu naktī uz 8.martu. Ierīce fiksējusi apsūdzētā automašīnu, un, tā kā tas bija pēdējais uzņēmums, policija šī auto vadītāju aizturēja. Aizdomās turētais gan savu vainu neatzina, tomēr netālās viesnīcas darbinieks apgalvo, ka notikušo redzējis savām acīm, vēsta ADN.

Arī Romas apkaimē policija izvirzījusi apsūdzības trim vīriešiem par uzbrukumu ātruma fiksēšanas kamerai, raksta «Corriere Della Sera». 25, 31 un 32 gadus vecie vīrieši uzrāpušies kārtī, kurā bijusi piestiprināta kamera, un sākuši to dauzīt. Policija paspējusi ierasties notikuma laikā, un šajā gadījumā par vaininieku identitāti nav nekādu šaubu. Savukārt Klārksvillā, ASV Tenesī štatā, 1.augustā kāds auto taranējis 20 000 dolāru (9940 latu) vērto kameru, kas kādā krustojumā fiksēja luksoforu gaismas signālu ievērošanu. Policijas rīcībā ir videoieraksts no kameras, kas no pretējās ielas puses filmē krustojumu visu diennakti.

Kā  jau ziņojām, 12.augusta vakarā Daugavpilī pagaidām nezināma persona sašāvusi Daugavas ielā izvietoto pārvietojamo fotoradaru. «theNewspaper.com» norāda, ka šis incidents noticis tikai nedēļu pēc tam, kad Latvijas Iekšlietu ministrija paziņoja par ieceri valstī izvietot vairāk nekā simtu fotoradaru.

Kā iepriekš informēja Daugavpils pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdzes pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne, nopietni bojājumi vienīgajam Daugavpils policijas pārvietojamam fotoradaram nav konstatēti. «Fotoradars ir darba kārtībā, vien jānomaina dažas detaļas. Jau tuvākajā laikā tas atkal tiks izvietots pilsētas ielās. Pagaidām nav zināms, kāpēc šauts uz fotoradaru. Droši vien kādam nepatika, ka tas strādā un fiksē pārkāpumus,» sacīja Laizāne.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu, ar kādu ieroci šauts uz fotoradaru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu