Fotoradaru «jezga» sasniedz kulmināciju: iedzīvotāji nedod atļauju to uzstādīšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pierīgā daudzus plānotos stacionāros fotoradarus neredzēsim vēl ilgi, jo iedzīvotāji, caur kuru zemi plānots rakt elektrības piegādes kabeļus, saka tiem kategorisku «nē», līdz ar to projekts būvvaldes atļauju neiegūs nekad.

Tā ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Vienam no stacionārajiem radariem bija jāatrodas Ķekavas novadā, pie mājām «Priedes», taču gandrīz neviens no šīs mājas iedzīvotājiem nav devis atļauju uz zemes līdzās ēkai veikt būvdarbus fotoradara uzstādīšanai.

Ķekavas novada būvvaldes vadītāja Inese Aizstrauta raidījumam stāsta, ka neviens no trīs fotoradariem, kas plānoti uzstādīt novadā, nevar uzsākt darbību.

Turklāt viņa neslēpj, ka fotoradaru uzstādītājs ir vainojams pie tā, ka laikus netiek saskaņoti dokumenti darbu uzsākšanai.

«Tā ir projektētāju vai pasūtītāju neizdarība. Viņi jau janvārī vērsās pie mums, lūdzot tehniskos noteikumus, un mēs jau janvārī esam informējuši. Tātad – viņi no janvāra strādā ar šo projektu. Pieci mēneši ir pietiekams laiks, lai šo projektu īstenotu,» uzskata Aizstrauta.

Plašāk skaties LTV sižetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu