Fotoradaru sāga: Kozlovskis sola atklātību (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) piektdien nosūtījis aicinājumu Vācijas investoram «Vitronic Gmbh» atļaut publiskot viņu Ministru kabinetam piedāvāto fotoradaru pirkuma cenu, lai darītu šo informāciju pieejamu sabiedrībai un plašsaziņas līdzekļiem.

Kā informē «Reformu partijas» preses pārstāve Daiga Holma, tāpat ministrs informējis «V-Traffic» par vēlmi publiskot starp Valsts policiju un «V-Traffic» jau izbeigtā līguma saturu.

«V-Traffic» un Vācijas investoram «Vitronic Gmbh» atbilde jāsniedz pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk par 1.novembri.

«Saistībā ar fotoradaru jautājumu, sabiedrības interese ir pilnīgi saprotama, tāpēc šis process nedrīkst būt nepamatoti slepens un neskaidrs. Valsts pašlaik ir nostādīta neapskaužamā situācijā, kuru radīja iepriekšējā Iekšlietu ministrijas politiskā vadība. Šobrīd izkļūšana no šīs situācijas bez būtiskiem zaudējumiem valstij ir apgrūtināta,» norādījis Kozlovskis.

Tāpēc ministrs ir uzdevis ministrijai un ekspertiem nākt klajā ar visiem iespējamiem risinājumiem, lai pēc tam, iesaistot sabiedrību, atklāti izvērtētu, kurš no tiem ir «mazākais ļaunums»

Ministrs ir uzdevis sagatavot priekšlikumus un to īstenošanas iespējamo seku juridisko analīzi ne vien par Ministru kabineta uzdevumu izvērtēt Vācijas uzņēmuma «Vitronic Gmbh» priekšlikumu nopirkt radarus, bet arī par iespējām rīkot jaunu radaru iepirkumu nākamajos gados.

Iepriekšējā konkursa rezultātā noslēgtā līguma sekas nāk mantojumā, lai arī Valsts policija līgumā noteiktajā kārtībā ir paziņojusi par līguma izbeigšanu, norāda Holma.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu