Fotoradaru sāgas «netīrie noslēpumi»: «Jaunā viļņa» laikā ierīces «pazuda» (115)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Uzņēmums «Vitronic Baltica» rīkojās negodprātīgi jau no līguma par fotoradaru uzstādīšanu parakstīšanas brīža, vēstī TV3 raidījums «Nekā personīga».

Raidījums vēstī, ka «Vitronic» pārstāvji sākotnēji uzstāja, ka šoferi būtu jāsoda, sākot no trīs pārkāptajiem kilometriem stundā, kas ir pieļaujamā fotoradara kļūda. Vēlāk uzņēmums vēlējās piestādīt rēķinu Valsts policijai jau brīdī, kad soda kvīts par ātruma pārsniegšanu autovadītājam izrakstīta, nevis tad, kad tā apmaksāta, kā to nosaka līgums.

Visbeidzot, lai slēptu savu neizdarību, stacionāro radaru mērītaji vesti no vienas vietas uz otru, tā imitējot to uzstādīšanu. No 160 līgumā paredzētajiem stacionārajiem fotoradariem uzstādīta vien piektā daļa – 27.

Pēc Jūrmalas taksistu domām «Vitronic» ar fotoradariem rīkojās, kā ar savu īpašumu. Tas izpaudās šovasar «Jaunā viļņa» laikā, kad Dubultu prospektā vienmēr esošais fotoradars pazuda. Noņemti tikuši arī pārējie fotoradari.

«Grūti komentēt, kāpēc tika noņemti [fotoradari]. Cilvēki jautāj, kāpēc esot noņemti – teicām, ka neesam kompetenti,» – tā Jūrmalas policijas priekšnieks Andrejs Civians.

Raidījumam, analizējot līgumu, šķiet, ka tas sastādīts par labu «Vitronic». Soda nauda par neizdarīto tiek noteikta tikai 0,001% apmērā. Līdz ar to soda naudās «Vitronic» pie vairāk nekā 11 miljonu latu projekta samaksājis 28 tūkstošus latu.

Līgums nosaka, ka tikai viena gada laikā no tā parakstīšanas dienas, ja stacionārie fotoradari nedarbojas, pasūtītājs tiesīgs izbeigt līgumu.

Komentāri (115)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu