Fotoradaru uzstādītājs «Vitronic» nomainījis uzņēmuma nosaukumu (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Strīdos ar Valsts policiju (VP) mediju un sabiedrības krustugunīs nonākusī kompānija, kurai bija jāuzstāda fotoradaru tīkls Latvijā, «Vitronic Baltica un partneri» mainījusi vārdu uz «V-Traffic», liecina Uzņēmuma reģistra datubāzi apkalpojošā firma «Lursoft».

Vienlaikus kompānijas juridiskā forma mainīta no akciju sabiedrības (AS) uz komandītsabiedrību (KS). Kā izriet no internetā pieejamās informācijas, KS atšķiras no AS īpašnieku atbildības sadalījumā. KS ir personālsabiedrība, kurā uz sabiedrības līguma pamata apvienojušās divas vai vairākas personas (biedri), ja vismaz viena sabiedrības biedra (komandīta) atbildība attiecībā uz sabiedrības kreditoriem ir ierobežota ar viņa ieguldījuma apmēru, bet pārējo personiski atbildīgo sabiedrības biedru (komplementāru) atbildība nav ierobežota.

Savukārt AS maksātnespējas gadījumā īpašnieki atbild tikai ar savu ieguldīto kapitālu.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) saskaņā ar līguma nosacījumiem 28.septembrī varētu izbeigt līgumu ar fotoradaru piegādātājiem, kas pieņēmuši jauno vārdu «V-Traffic». To valsts pārstāvji paziņoja pēc 28.augusta valdības sēdes, kuras laikā uzklausīja arī kompānijas Vācijas partnerus. Vācieši izteica gatavību iesniegt priekšlikumu situācijas normalizēšanai līguma saistību izpildei. Ja tādi netiks iesniegti, līgums 28.septembrī tiks izbeigts, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Šie priekšlikumi esot saistīti ar fotoradaru darbības nepārtrauktības nodrošināšanu.

«Nozare.lv» jau rakstīja, ka «V-Traffic», vēl strādājot ar veco nosaukumu, iesniegusi 200 lappušu garu skaidrojumu sakarā ar kavējumiem ātruma mērīšanas kameru jeb tā saukto fotoradaru uzstādīšanas grafikā. Tas notika pēc tam, kad VP 24.jūlijā paziņoja par nodomu lauzt līgumu ar toreizējo «Vitronic Baltica un partneri», kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības - uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

VP ar paziņojumu par nodomu lauzt līgumu nāca klajā pēc tam, kad līdz 23.jūlijam «Vitronic Baltica» kopumā bija uzstādījis un VP nodevis 27 stacionāros fotoradarus, bet piecās vietās bija uzstādīti betona pamati un notika elektrības pievades darbi.

Tam sekoja paziņojums, ka 27.jūlijā tiesā ir ierosināta «Vitronic Baltica un partneri» tiesiskās aizsardzības procesa lieta. Saskaņā ar tiesas lēmumu «Vitronic Baltica un partneri» divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

Par fotoradariem dēvētās ierīces ir «PoliScan Speed» ātruma mērītāji, kas izmanto lāzerskenēšanas LIDAR (Light Detection and Ranging/lokalizācija un attāluma mērīšana ar gaismu) metodi, lai noteiktu garām braucošu mašīnu ātrumu.

«V-Traffic» ir Vācijas augsto tehnoloģiju kompānijas «Vitronic» meitasuzņēmums. Vācijas «Vitronic» 100% pieder tā dibinātājam vācu inženierim Norbertam Šteinam. Kompānijas apgrozījums 2011.gadā bija 55 miljoni eiro (38,5 miljoni latu). Sīkāka finanšu informācija nav pieejama, jo uzņēmums pieder vienai privātpersonai un netiek kotēts Vācijas vai citas valsts biržā.

Kompānijas pamatbizness uzdots kā «mašīnredze», un uzņēmums ražo virkni risinājumu svītrkodu un dažādu iepakojumu uzrakstu lasīšanai, trīsdimensionālu priekšmetu pārbaudei un cilvēka ķermeņa skenēšanai.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu