Fotoreportāža: Ārkārtas stāvoklis Stradiņa slimnīcā: evakuēti cilvēki, ir cietušie (238)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt pēc sprādziena Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā, skābekļa stacijā izcēlās ugunsgrēks, šobrīd tas ir lokalizēts, vēsta LETA.

[Saskaņā ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa!]

Negadījumā cietuši divi cilvēki, septiņi izglābti un 170 evakuēti, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Slimnīcas 32.korpusa pagrabā ugunsdzēsēji kopumā atrada 66 balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši. VUGD ziņo, ka šobrīd draudi personālam un pacientiem vairs nepastāv, slimnīcas personāls atgriežas darbavietās.

Izsaukumu uz 32.korpusu Stradiņa slimnīcas teritorijā ugunsdzēsēji saņēma plkst.9.31. Pēc sākotnējās informācijas, piecstāvu ēkas pagrabā bija noticis sprādziens. Vēlāk tika precizēts, ka ēkai ir septiņi stāvi.

Uz slimnīcu izbrauca 15 ugunsdzēsēji tehnikas vienības - 12 autocisternas, vienas autokāpnes un viens autopacēlājs. Visa šī tehnika joprojām atrodas notikuma vietā, piebilda Vetere.

VUGD darbinieki konstatēja, ka pēc sprādziena ēkā ir notikusi aizdegšanās apmēram 50 kvadrātmetru platībā.Negadījumā bija cietuši arī divi cilvēki - slimnīcas tehniskie darbinieki, kurus ugunsdzēsēji nodeva mediķiem.

No slimnīcas telpām tika evakuēti 170 cilvēki, vēl septiņus nācās iznest. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst.10.38, taču VUGD darbinieki joprojām strādā notikuma vietā, kas ir norobežota.

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā piektdienas rītā izsludināts ārkārtas stāvoklis saistībā ar ugunsgrēku, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Aģentūra LETA ziņoja, ka ugunsgrēks izcēlās skābekļa stacijā pie slimnīcas 32. korpusa, kurā atrodas Kardioloģijas nodaļa. Tam sekojis skābekļa balonu sprādziens, ar kura vilni vairākiem logiem izsisti stikli.

Slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle aģentūrai BNS pastāstīja, ka slimnīcā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis un no slimnīcas ēkām  tika evakuēti cilvēki - gan no poliklīnikas, gan citām nodaļām. Aģentūra LETA vēsta - saskaņā ar kāda pacienta teikto, tos pacientus, kuri ir smagākā stāvoklī, veda ārā iestādes personāls, bet tie, kuriem nav būtisku veselības problēmu, tika aicināti doties mājās, lai atgrieztos pirmdien. Evakuācijā tika iesaistīti visi atbildīgie dienesti.

Slimnīcas pārstāve Sīle Latvijas Radio pastāstīja, ka poliklīnika pārtraukusi savu darbību, tāpēc gadījumā, ja cilvēkiem šodien nozīmētas kādas konsultācijas, tās tiek atceltas.

Pie slimnīcas aģentūra BNS novēroja, ka vietā, kur notika eksplozija, ir apmēram desmit kvadrātmetru melna siena. Korpusa 1. un 2.stāvā atsevišķiem logiem izbiruši stikli. Notikuma vietā jūtama deguma smaka.

Vairāki pacienti ir apmetušies uz soliņiem, ietinušies segās, bet gulošie tika pārvesti uz citiem korpusiem.

Ja esi notikuma vietā - sūti bildes uz redakcija@apollo.lv !
Komentāri (238)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu