Fotoreportāža: Autovadītāju prieks (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Laba ziņa autovadītājiem - šodien tika atklāts autoceļa Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža (Meitene) kreisās brauktuves rekonstruētais posms. Vienlaikus VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) un AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) šodien ziņoja par gatavību ziemas sezonai.

AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) ziemas sezonai ir sagādājusi vairāk nekā 50 000 tonnu tehniskās sāls un sagatavojusi aptuveni 30 000 tonnu smilts-sāls maisījuma, tādējādi savlaicīgi nodrošinoties ar autoceļu apstrādei nepieciešamo kaisāmo materiālu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Ziemas sezonas laikā kaisāmā materiāla krājumi vēl tiks papildināti.

Kopskaitā LAU ziemas dienestā plāno izmantot gandrīz 700 dažādas tehnikas vienības, tajā skaitā 222 ar kaisīšanas iekārtām un sniega lāpstām aprīkotas automašīnas, 190 autogreiderus, 128 traktorus, 115 ekskavatorus un iekrāvējus, 17 buldozerus.

Investīciju programmas ietvaros šoziem LAU tiks piegādātas arī 14 jaunas pilna aprīkojuma ziemas dienesta automašīnas. Ar tām paredzēts nomainīt vecos, nolietotos spēkratus, tā ļaujot veikt ziemas uzturēšanas darbus efektīvāk, samazinot tehnikas remontiem nepieciešamo laiku un materiālos resursus.

Ziemas sezona valsts autoceļu uzturēšanā ilgst no 1.novembra līdz 31.martam.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu