Fotoreportāža: Pēc virpuļviesuļa Raiskumā paveras biedējošs skats (83)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pārgaujas novada pašvaldība

Virpuļviesulis, kas vakar plosījās Raiskumā, aiz sevis atstājis milzu postažu, par to liecina fotoreportāža no notikuma vietas.

Jau ziņots, ka otrdienas pēcpusdienā Raiskumā plosījies virpuļviesulis, kas nodarījis ievērojamus postījumus, portālu «Apollo» informēja Pārgaujas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Vaido-Zālīte.

Viņa pastāstīja, ka Raiskuma centrā nogāzti aptuveni divdesmit koki, no kuriem astoņi atradās Raiskuma parkā. Izgāzti vairāki koki pie Raiskuma ezera, viens koks uzgāzies uz ceļa braucamās daļas, divi koki uzkrituši veikalam. Vairāku ēku jumtiem norauti šīferi, bet vairākas āra tualetes iepūstas dīķos. Virpuļviesulis nodarījis postījumi privātmāju teritorijās, nolaužot tajās skujeņus.

Aculiecinieki stāstījuši, ka vēja virpulis ritinājis koku no vienas puses uz otru, līdz tie nolūzuši pavisam. Lapas un putekļi griezti 50 metru augstumā. Kādas saimniecības ēkas durvis, kas atstutētas ar dzelzs stieni no iekšpuses, atsistas un deformētas.

Vaido-Zālīte tāpat pastāstīja, ka Pārgaujas novada pašvaldības komunālās saimniecības darbinieki operatīvi jau pēcpusdienā atbrīvojuši ceļa braucamo daļu no sakritušajiem kokiem un to zariem. Seku likvidēšanas darbi turpinās vēl šobrīd.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu