Francijā 30 000 sieviešu saņēmušas bojātus krūšu implantus

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Francijā 30 000 sieviešu, kuras vēlējās palielināt savas krūtis, ir saņēmušas bojātus krūšu implantus un šonedēļ tiks lūgtas tos izņem, otrdien ziņo laikraksts «Liberation».

Atsaucoties uz kādu augsta ranga medicīnas nozares amatpersonu, laikraksts vēsta, ka sievietes, kuras saņēmušas kompānijas «Poly Implant Prothese» (PIP) piegādātos implantus, šonedēļ tiks lūgtas tos izņemt.

Kompānija tika slēgta pagājušajā gadā, un tās produkti aizliegti, jo atklājās, ka tā izmantojusi neatļautu silikona gēlu, kuru dēļ implanti plīsuši neraksturīgi bieži.

Pagājušajā nedēļā amatpersonas paziņoja, ka to sieviešu vidū, kuras saņēmušas PIP implantus, konstatēti astoņi vēža saslimšanas gadījumi, no kuriem vairumā gadījumu diagnosticēts krūts vēzis.

«Visām sievietēm, kurām ir PIP implanti, steidzami vēlreiz jāapmeklē savs ķirurgs,» intervijā «Liberation» paziņoja Francijas valdības pārstāve.

Līdz šim policija saņēmusi jau 2000 sūdzību no sievietēm, kurām ievietoti implanti, un ir uzsākusi kriminālizmeklēšanu pret minēto kompāniju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu