Francijā mīklaini pazuduši bīstamā SARS vīrusa paraugi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pārbaudes laikā Francijas prestižajā «Institut Pasteur» laboratorijā atklājies, ka trūkst 2300 vienību ar bīstamā SARS vīrusa paraugiem, ziņo Francijas mediji.

Parīzē bāzētās laboratorijas inventarizācijas laikā tika konstatēts, ka pazudušas 2349 vienības ar SARS vīrusa paraugiem. Francijas Nacionālā medikamentu un veselības drošības aģentūra nekavējoties uzsāka padziļinātu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kur vielu atrašanās vietu.

Padziļinātā izmeklēšana tika veikta no 8. līdz 12.aprīlim, taču tā noslēdzās bez iznākuma un izmeklētāji bija spiesti atzīt, ka viņi nav noskaidrojuši vielu atrašanās vietu.

SARS vīruss pagājušās desmitgades sākumā Āzijā nogalināja vismaz 775 cilvēkus. Šīs slimības epidēmija plosījās no 2002.gada novembra līdz 2003.gada jūlijam.

Laboratorijas pārstāvji gan skaidro, ka paraugu pazušana nav pamats trauksmei, taču paši arī nespēj izskaidrot, kādā veidā tie varētu būt pazuduši.

Inficēšanās ar SARS vīrusu katram desmitajam slimniekam beidzas letāli.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu