Francijā netālu no sērfotāju paradīzes plosās meža ugunsgrēks (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijā netālu no sērfotāju iecienītākās pludmales jau otro dienu plosās meža ugunsgrēks, kas līdz šim izpostījis jau 550 hektārus priežu meža.

Ugunsgrēks izcēlās ceturtdien pēcpusdienā teritorijā starp Lakano-Oseānu un Atlantijas okeāna pludmali, kur šonedēļ norisinās sērfošanai veltīts pasākums, piedaloties vairākiem pasaules vadošajiem sērfotājiem.

Domājams, ka ugunsgrēku izraisījis no garām braucošas automašīnas izmests cigaretes izsmēķis.

Cīņā ar ugunsgrēku kopš rītausmas iesaistītas četras speciāli aprīkotas lidmašīnas.

Līdz šim evakuēti tikai pieci cilvēki, bet vietējās varasiestādes piesardzības nolūkos aizliegušas iedzīvotājiem uzturēties mežos Žirondas departamentā.

Mežs, kas plešas Žirondas, Landa un Lo un Garonnas departamentos, ir lielākais piejūras priežu mežs Eiropā.

Jau vēstīts, Francijai strauji tuvojas karstuma vilnis, un meteorologi prognozē, ka nedēļas nogalē gaisa temperatūra atsevišķās Francijas daļās varētu sasniegt 40 grādus pēc Celsija.

Vairākos reģionos ir izsludināts trauksmes stāvoklis.

Francijā brīdinājuma sistēma karstuma viļņa gadījumos tika ieviesta 2004.gadā, proti, gadu pēc tam, kad karstumā no sirdslēkmēm un dehidrēšanās nomira 15 000 cilvēku, lielākoties vecāka gada gājuma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu