Francijas iznīcinātāji mērķē uz Krievijas lidmašīnu, kuras piloti rīkojas dīvaini

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas armijas iznīcinātāji teju notriekuši Krievijas aviokompānijas lidmašīnu, kas lidoja no Maskavas uz Tenerifi. Incidents noticis jau pagājušā gada novembrī, taču Krievijas mediji par to uzzinājuši tikai šodien.

Tiek ziņots, ka lidmašīna «Boeing 757-200» šķērsojusi Francijas gaisa telpu brīdī, kad tai pazuduši radiosakari. Nekavējoties gaisā pacēlies Francijas armijas iznīcinātājs, kas bijis gatavs pasažieru lidmašīnu notriekt, ja rastos aizdomas, ka tā ir teroristu nolaupīta.

Francijas varas iestādes, kas atbildēja Krievijas aviokompānijai, kāpēc lidmašīnu pārtvēra iznīcinātāji, norāda, ka pasažieru lidaparāta piloti nav reaģējuši pat uz iznīcinātāja pilotu žestiem, kad tas pielidojis tuvu lainerim.

Tāpat Francijas puse norāda, ka pasažieru lidmašīnas piloti tā vietā, lai kaut kā atbildētu, divreiz izslēguši gaismu pilotu kabīnē un ķērušies pie fotoaparātiem, lai iemūžinātu iznīcinātāju.

«Šāda uzvedība ir visnotaļ pārsteidzoša un nevarēja atstāt [iznīcinātāja pilotus] vienaldzīgus,» teikts Francijas puses vēstulē.

Francijas armijas pulkvedis vēstulē Krievijas kompānijai uzsvēris, ka šāda pasažieru lidmašīnas pilotu rīcība «var dārgi maksāt».

Incidentā iesaistītā Krievijas aviokompānija «Baškortostan» Krievijas medijiem nevēlas neko atklāt par notikušo incidentu.

Par šādiem pārkāpumiem Eiropas instances aviokompāniju var iekļaut «melnajā sarakstā», atzīst aviācijas speciālisti, uzsverot, ka piloti rīkojās dīvaini un neprofesionāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu