Šos burkānus ēd pat tie, kam burkāni parasti negaršo!
Franču burkāni
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
400 g burkānu
3 ēd.k. olīveļļas
2–3 daiviņas ķiploku
1 tējk. cukura
pusglāze ūdens
sāls
melnie pipari
pētersīļi
Pagatavošana: (laiks — 45 minūtes)
Burkānus notīra, sagriež plānās šķēlītēs, 10 minūtes cep eļļā, tad pielej ūdeni, pieliek sasmalcinātus ķiplokus, cukuru, sāli un piparus. Sautē aptuveni 20 minūtes (kamēr novārās ūdens), ik pa laikam pamaisot. Kad gatavi, pārber smalki sagrieztus pētersīļus.