Nepieciešams:
Franču ķiploku zupa (13)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
12 vidēji lielas ķiploka galviņas
1 ola
2 olu dzeltenumi
150g olīveļļas
lauru lapa
timiāna zariņš
pipari
150g cietā siera
bagete
Pagatavošana:
Ķiplokus mizo, sasmalcina, liek katliņā olīveļļā apcept. Ķiplokiem uzlej 1 litru ūdens, pieliek sāli, piparus, lauru lapu, timiānu un vāra 20 minūtes. Tad timiāna zariņu un lauru lapas izņem.
Olu sakuļ kopā ar olu dzeltenumiem, pieliek smalki sarīvētu sieru. Zupā lēni lej olas, maisot zupu ar putu slotiņu, uzvāra.
Šķivī liek cepeškrāsnī apgrauzdētas maizes šķēles, pārlej ar zupu, pārslaka ar olīveļļu.
Recepte paredzēta četrām porcijām.