Freibergam pēc Olimpiādes dopinga analīzes ASV bijušas negatīvas (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Lācis

Latvijas izlases hokejistam Ralfam Freibergam pēc Soču olimpiskajām spēlēm arī ASV tika ņemtas dopinga analīzes, tā sarunā ar «Apollo» pastāstīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. 

Pirms Olimpiādes Freibergam dopinga proves tika ņemtas Latvijas Antidopinga aģentūras uzraudzībā, bet analīžu rezultāti nosūtīti uz laboratoriju Helsinkos. Šajā gadījumā aizsargam analīzes bija negatīvas.

Jau Sočos Olimpiādes laikā Freibergs tika aicināts vēlreiz uz dopinga pārbaudēm un šoreiz hokejista organismā tika atrastas aizliegtās vielas.

Baldonieks par «Freiberga lietas» atrisinājumu runā izvairīgi, taču norāda, ka Latvijas Hokeja federācija no savas puses ir izpildījusi visas procedūras, lai iespējamo sodu mīkstinātu.

«Pašreiz mēs tikai varam uz notiekošo noskatīties no malas un mūs nemaz tā īsti nelaiž pie teikšanas. Lēmumu pieņems Starptautiskā Hokeja federācija, bet mēs esam nosūtījuši visus nepieciešamos dokumentus un snieguši savu skaidrojumu,» teic Baldonieks.

«Ir sajūta, ka Latvijas puses viedoklis viņiem nav nepieciešams. Zinu, ka Freibergs pēc Olimpiādes veica pārbaudes Ziemeļamerikā un tur dopingu analīžu rezultāti bija negatīvi,» saka LHF pārstāvis, piebilstot, ka hokejists pabijis laboratorijā, kurā ikdienā iegriežas Nacionālās hokeja līgas spēlētāji.

Baldonieks piemin arī Zviedrijas izlases līdera Niklasa Bekstrēma dopinga gadījumu. Kā zināms, Bekstrēma analīzēs tika atrasta aizliegtās vielas pseidoefedrīna klātbūtne. To sportists uzņēmis, lietojot pretalerģijas līdzekli klaretīnu. Tā rezultātā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas «Capitals» uzbrucējs tika diskvalificēts no dalības mačā pret Kanādas izlasi.

«Bekstrēms tika pieķerts dopinga lietošanā, bet finālā viņam liedza piedalīties. Principā par šo gadījumu zviedriem bija jāpaziņo laicīgāk, lai īsi pirms spēles treneri paspētu veikt izmaiņas mača pieteikumā. Stundu pirms spēles jau jāiesniedz pieteikums, bet, ja trenerim pēdējā brīdī nākas šķirties no spēlētāja, bet vietā jaunu vairs nevar pieteikt...» notikumus atceras Baldonieks.

«Freiberga lieta» jau šonedēļ tiks skatīta Lozannā, un jautājums paliek atklāts - vai Starptautiskā Olimpiskā komiteja un IIHF ņems vērā analīžu atšķirīgos rezultātus.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu