Freimanis par aizvadīto un nākamo gadu motokrosā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Ņemot vērā šo grūto laika periodu un neskatoties uz visām grūtībām, 2011. gadu motokrosā var vērtēt pozitīvi,» tā sarunā ar «Apollo» sacīja Baltijas kausa fonda (BKF) direktors Salvis Freimanis.

Freimanis norāda, ka šis gads ir bijis nestabils politiskajā telpā, kas ir nesis zināmas izmaiņas valdībā, taču pozitīvi ir tas, ka tā apstiprinājusi maksājumu par 2014. gada Nāciju kausu motokrosā.

«Šo gadu varu vērtēt gan kā BKF vadītājs, gan kā motokrosa līdzjutējs. Kā BKF pārstāvis pie pozitīvā minu to, ka šajos juku laikos ir spēts no valdības puses saglabāt pirmo maksājumu par MX1 nākamā gada posmu un 2014. gada Nāciju kausu. Uz Nāciju kausu ieradīsies vairāki tūkstoši, kas valsts kasē atgriezīs šo naudu atpakaļ. Tas būs liels pienesums. Notika Saeimas vēlēšanas un patīkami, ka tomēr izdevies rast finansējumu šim pasākumam,» skaidro Freimanis.

«Kā līdzjutējs varētu daudzas lietas piebilst, piemēram, vietējais čempionāts ir palicis vājāks, vismaz no saturiskā skatpunkta. Ir zaudēta tā kvalitāte. Vai «Superkauss» izkonkurējis? Nē, te nav runa par konkurenci. Es zinu, kādēļ tas tā ir, taču šoreiz paliksim pie pozitīvā, te ir plašāka diskusija jātaisa, lai par to pastāstītu,» uzsver BKF vadītājs.

Kāds būs nākamais motokrosa gads un ko līdzjutēji varēs vērot Latvijā? Salvis pirmkārt jau uzsver MX1 «Grand Prix» posmu Ķegumā. «Kā jau ierasts, norisināsies PČ MX1 posms. Esam saglabājuši to pašu laiku jūlijā, nākamgad posms norisināsies 13. - 15. datumā. Pozitīvi ir tas, ka šoreiz tas nesakritīs ar «Positivus» pasākumu, kā tas bija pērn. Viņi savu pasākumu ir pārcēluši vēlāk. Paralēli MX1 posmam norisināsies Eiropas čempionāts 250 cm3 klasē, bet nebūs vairs veterānu braucieni.»

«Augustā notiks PČ blakusvāģiem, bet rudenī «Arēnā Rīga» būs motofrīstails. Notiks arī tradicionālā sezonas atklāšana, ir doma par Baltijas komandu sacensībām, taču nav vēl pilnībā zināms par šādu sacensību formātu. Līdzjutējiem novēlu nezaudēt optimismu. Apkārt ir daudz negatīvā, jāsaprot, ka dzīvē nav tikai sliktā, dzīve sastāv arī no pozitīvām lietām,» piebilst Salvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu