Freimanis: Rudenī prezentēsim Nāciju kausu motokrosā (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Baltijas kausa fonda (BKF) direktors Salvis Freimanis sarunā ar «Apollo» sacīja, ka Latvija spēs nākamgad pienācīgi sarīkot Nāciju kausu motokrosā.

Jau ziņots, ka 2014. gadā Ķegumā norisināsies vienas no prestižākajām sacensībām motokrosā - Nāciju kauss, kuras Latvija rīkos pirmo reizi.

«Mēs esam sevi pierādījuši. Pasaules čempionāta Latvijas «Grand Prix» posms Ķegumā tiek uzskatīts par vienu no viskvalitatīvāk organizētākajiem posmiem. Tas ir pasaules līmenis. Var pabraukāt pa pasauli un paskatīties, kur vēl viss ir vienkopus. Trases izvietojums attiecībā pret skatītājiem - tā ir ideāli pārskatāma no visām pusēm, tu redzi braucienu tuvu simts procentiem. Tāpat var pieminēt trases laistīšanas sistēmu, komunikācijas, dalībnieku parku - tas viss mums ir,» saka Freimanis.

«Bieži ir situācijas, ka stāvlaukums atrodas pāris kilometrus no trases, taču šeit viss ir kompakti. Ja vēl pieskaita apkalpošanas servisu - pie mums var braukt mācīties. Visu esam veikuši ar mīlestību.»

Freimanis saka, ka Nāciju kausam Ķegumā lielākie darbi ir pabeigti, taču ir dažas nianses, pie kurām tiek strādāts.

«Starptautiskās Motosporta federācijas prasības salīdzinājumā ar MX1 posmu nepieaug, pa lielam viss paliek tas pats. Nedaudz jāpalielina dalībnieku laukums līdz pieciem hektāriem. Kokus negāzīsim, vienkārši uzbērsim smiltis un paplašināsim teritoriju. Grūtākie jautājumi saistīti ar loģistiku, jo ir pamats domāt, ka atbrauks 30-40 tūkstoši skatītāju. Pērn Beļģijā bija vairāk nekā 75 000. Mazāk par 70 000 Nāciju kauss nav piesaistījis, bet šai cilvēku masai kaut kur ir jādzivo. Iespējams, paplašināsim kempinga zonu, bet tam ir jābūt gataviem.»

«Rudenī brauksim uz Teušentāli, kur norisināsies Nāciju motokross, lai prezentētu nākamā gada Nāciju kausu. Jāpiebilst, ka jau šobrīd ir rezervēti vairāk nekā 2000 numuru viesnīcās. Tāpat zināms, ka Ķegumā sacensības notiks 27. un 28. septembrī. Vēlējāmies rīkot agrāk, bet ir vienošanās starp valstīm, ka Nāciju kauss norisinās septembra pēdējā nedēļā, tādēļ nācām pretī un neiejaucāmies,» piebilda BKF vadītājs.

Līdz ar Nāciju kausa rīkošanu Latvija nākamgad nepretendē un MX1 posma organizešanu, taču ir pamats domāt, ka jau 2015. gadā Ķegums atkal uzņems pasaules labākos motobraucējus.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu