Frensisa Beikona mākslas darbs izsolīts par 18 miljoniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Izsoļu nama «Christie's» rīkotajā izsolē Londonā īru gleznotāja Frensisa Beikona 1953.gada mākslas darbs «Study for a Portrait» izsolīts par 18 miljoniem sterliņu mārciņu (14 miljoniem latu).

Divus metrus augstais un 1,4 metrus platais mākslas darbs, kuru izsoļu nama pārstāvji nodēvēja par «varas degradācijas saistošu un tumšu pētījumu», tika izsolīts par summu, kas gandrīz par septiņiem miljoniem sterliņu mārciņu (5,5 miljoniem latu) pārsniedz ekspertu prognozes.

Frensiss Beikons ir viens no dārgākajiem 20.gadsimta māksliniekiem. 2008.gadā viņa triptihs «Triptych, 1976» tika izsolīts par vairāk nekā 26,3 miljoniem sterliņu mārciņu (20,6 miljoniem latu).

Savukārt ikoniskā popārta pārstāvja Endija Vorhola 1973.gadā gleznotais bijušā Ķīnas vadoņa Mao Dzeduna portrets ienesa 6,9 miljonus sterliņu mārciņu (5,4 miljonus latu), bet britu mākslinieka Luciāna Freida piecdesmito gadu beigās radītā glezna «Woman Smiling» tika pārdota par 4,7 miljoniem sterliņu mārciņu (3,7 miljoniem latu).

Par rekordaugstu summu tika izsolīti piecu mākslinieku darbi - Huana Munjosa, Rona Mujeka, Paulas Hego, Domeniko Gnoli un Migela Barselo, kura mākslas darbs tika pārdots par augstāko summu, par kādu jebkad izsolīts kāda dzīva spāņu mākslinieka darbs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu