Futbola federācija apžēlo «Skonto» un «Daugava» klubus (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas klubi Rīgas «Skonto» un Daugavpils «Daugava» pēc iesniegto apelāciju izskatīšanas ceturtdien saņēmuši licences startam jaunās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionātā, informē LFF.

Dienu pirms jaunās Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF iepriekš licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam «Skonto» un Daugavpils «Daugava».

«Skonto» komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet «Daugavai» licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija. Tomēr ceturtdien pēc ļoti ilgas LFF Apelācijas komisijas sēdes abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Ceturtdienas sēdē piedalījās komisijas priekšsēdētājs Kārlis Villerušs, divi pieaicināti neatkarīgi juristi un abu klubu vadības pārstāvji.

LFF Apelācijas komisija klubu sūdzības izskatīšanas gaitā, izskatot pieprasītos dokumentus, uzklausot pārstāvju paskaidrojumus un pārbaudot papildu iesniegtos pierādījumus par uzņemto saistību izpildes termiņiem, nolēma abiem klubiem piešķirt A licences dalībai čempionātā.

Lai abi klubu varētu pilnvērtīgi iesaistīties virslīgas čempionātā, tiem tagad no jauna jāiegūst biedrības «Latvijas Futbola Virslīga» biedru statuss, par ko čempionāta vadība lems vistuvākajā laikā. Kamēr abas komandas biedru statusu nebūs ieguvušas, jaunās sezonas pirmās spēles šonedēļ un, iespējams, arī nākamnedēļ tiks izspēlētas pēc astoņiem klubiem izveidotā spēļu kalendāra. Pēcāk paredzēta kalendāra papildināšana, kā arī pirmajās kārtās neaizvadīto maču ieplānošana.

Pirmā virslīgas čempionāta spēle paredzēta piektdien.

«Skonto» ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Savukārt Daugavpils «Daugava» līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012.gadā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu