Futbola spēles skatītāja viedoklis (36)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biju klātienē vērot Latvijas futbola izlases spēli ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi. Diemžēl zaudējām ar 0:5, bet šoreiz vēlējos pastāstīt savu sāpi par apkārt notiekošo.

  1. Biļeti iegādājos internetā, ierados liekas uz spēli laicīgi plkst. 19.05, bet diemžēl pusstundu nācās stāvēt rindā, līdz ar to iekšā tiku 19.35, aiz manis palika vēl liela ūjinoša rinda...
  2. Ļoti lēns apsargu darbs, biju šortos, apčamdītas tika arī manas plikās kājas.
  3. Biļeti iegādājos pa 10Ls, bet laikam lielā cilvēku skaita dēļ to nemaz nepārbaudīja...
  4. Ieejot stadionā pavērās lielisks skats, gandrīz pilnas tribīnes, lielākoties bosniešu fani, kuriem biļetēs bija atvēlēta puse stadiona, tas laikam peļņas nolūkā, bet tajā pašā laikā uz LFF biļešu kases durvīm rakstīts, ka biļetes izpārdotas, nekad tirdzniecībā nebiju redzējis tik labvēlīgu sadalījumu par labu viesiem, cerams, daudzi latviešu fani bešā nepalika.
  5. Sānā pamanīju karsējmeitenes, vai tiešām LFF viņām maksā naudu par to, ka viņas STĀV laukuma malā, un vai tā būtu man tā izklaide, kas nepieciešama? Lieki iztērēti 200-300Ls.
  6. Stilīgais TV ekrāns rādīja milzīgu 0:0 un varēju sākt vērot spēli. Mmm, sarkanā kartīte 10. minūtē un paliekam mazākuma. Domāju kādu labāko momentu, vārtus vai pārkāpumus varēs vērot arī atkārtojumā pa lielo ekrānu, bet viss, ko tur rādīja bija skatītāju sejas vai rezultātu.
  7. Vecais rezultātu tablo diemžēl rāda tikai pamatlaiku, kad papildlaiku pielika vēl divas minūtes, tās tad es varēju uzņemt pats ar savu mobilo. :)
  8. Izturējām! Pirmais puslaiks 0:0, jāiet nopirkt alus. Žēl, ka to tirgoja tikai vienā vietā, stāvot piecas minūtes rindā, izrādās ka alus ir beidzies! :)
  9. Spēlei ritot ļoti uzjautrināja pa stadiona skaļruņiem vēsts: «Please sit down and take your seat.» «Lūdzu, apsēdieties un ieņemiet savu vietu.» Laikam jau fanošana kājās stāvot kādām traucēja...
  10. Apsargi pretējā laukuma pusē, laikam sargāja nožēlojamos reklāmās laukumus, jo kad izskrēja ārā uz laukuma bosniešu fans atkal neviens nezināja ko darīt un kāda jēga no reklāmas ja tai sēž priekšā?

Secinājumi

Diemžēl Latvija futbola federācijas vadība nav spējīga sarīkot patīkamu futbola spēlēs vērošanu 7000 skatītāju, līdz ar to liekas ļoti neprofesionāla vadība, kura nevar nodrošināt Latvijas futbolam attīstību, ja paši strādā kā izteikti amatieri, tad nav jau brīnums, ka izlase ir visu laiku sliktākā vieta pasaules futbola rangā! Labs darbiņš, kas padarīts, bet Jūsu laiks, Indrikson & Co ir beidzies! PALDIES par EURO2004, bet nu ir pienācis vecums un LFF valda pilnīga IMPOTENCE – grib, bet nevar!

Ieteikumi

Pilnīga vadības maiņa, kaut vai pret jauniem gurķiem, jo LFF, tā arī sākās un varbūt tad mēs atkal pēc 20 gadiem tiksim EURO2032, bet tas jau pārāk radikāli būtu, vismaz priekš Jums. Piemēri spēļu rīkošanā, sponsoru un fanu piesaistē varat kaut vai no «Metta/LU» pamācīties, vai varat doties kādā ārzemju futbola kluba spēles apmeklēšanā, piemēram, aizbraucat uz Dortmundi, un nevis uzvalka un VIP ložā, bet gan kā parasts fans..

Un pieņemat taču darbā normālu tulku. (Preses konferencē pirms spēles ar Latviju, bosniešu treneris sadusmojās, jo nesaprata nevienu tulka uzdoto jautājumu).

Tikai nevajag attaisnoties mums nav finansējuma, valsts neatbalsta utt.. Nevarat atrastas sponsorus, izdomāt ko radošu, izsist no valsts finansējumu!! Tad ir pienācis laiks citiem cilvēkiem cīnīties par Latvijas futbola nākotni..

Par attīstību un futbolu! Lai veicas!!

Andris

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu