Futbolista Bendtnera «apakšbikšu skandāls» beidzas ar soda naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas futbola valstsvienības uzbrucējs Niklass Bendtners saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju un 100 000 eiro (70 000 latu) lielu naudas sodu par reklāmas izrādīšanu pēc vārtu guvuma.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta B apakšgrupas spēlē ar Portugāli Bendtners guva divus vārtus. Pēc saviem otrajiem gūtajiem vārtiem, kad rezultāts kļuva neizšķirts 2:2, Bendtners, svinot precīzo raidījumu, pavilka uz augšu formastērpa kreklu, tādējādi atklājot savu apakšbikšu augšpusi, uz kurām bija izvietots Īrijas bukmeikeru uzņēmuma «Paddy Power» nosaukums.

Nolikumā teikts, ka visām spēlētāju formastērpu sastāvdaļām jābūt bez jebkādām reklāmas norādēm. Šis noteikums attiecas uz spēlētāju formastērpiem spēles laikā, treniņos, kā arī pirms un pēcspēles oficiālajos pasākumos.

Tagad Bendtneram būs ne tikai jāmaksā naudas sods, bet arī jāizlaiž viena spēle 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros. Tomēr trīs dienu laikā dānis var iesniegt apelāciju.

Pēc notikušā «Paddy Power» savā oficiālajā mājaslapā, atsaucoties uz Bendtnera rīcību, nodēvēja minētās apakšbikses par «veiksmi nesošām».

Bendtnera rīcība gan neļāva Dānijas izlasei sasniegt čempionāta ceturtdaļfinālu - mačā ar Portugāli tā zaudēja ar rezultātu 2:3, bet svētdien ar 1:2 piekāpās arī Vācijai un palika trešajā vietā savā apakšgrupā.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās vienības, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu