Futbolistus brīdina neslēgt līgumus ar Kipras, Grieķijas un Turcijas klubiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Profesionālo futbolistu asociācija (FIFPro) publiski aicinājusi padomāt divreiz, pirms slēgt līgumus ar klubiem Kiprā, Grieķijā un Turcijā.

Īpaši futbolisti aicināti uzmanīties no klubiem, kuri nespēlē Eirokausu sacensībās, jo, kā saka FIFPro, daudzi no tiem nepilda savus solījumus.

«FIFPro vēlas brīdināt spēlētājus un apvienības par Kipras, Grieķijas un Turcijas klubu slikto slavu,» paziņojumā izteicās Nīderlandē bāzētā organizācija. «Kipra jau gadiem pārliecinoši ieņem pirmo vietu Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijā (FIFA) izskatīto strīdu skaita ziņā par līgumiem, bet Grieķija un Turcija cīnās par otro pozīciju.»

Kā saka FIFPro, slikto gadījumu skaits pieaug ar katru gadu, bet vienīgais izņēmums ir Eirokausos spēlējošie klubi, kuriem nākas akceptēt Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) licencēšanas sistēmu.

«Klubi dara visu iespējamo, lai iegūtu futbolistus - piedāvā viņiem iespaidīgas algas, smalkas mājas, ambiciozus plānus un bonusu sistēmas,» izteicās FIFPro. «Tomēr daudzi netur savus solījumus.»

Pēc solījumu nepiepildīšanās spēlētājiem nākas sākt ilgstošas tiesvedības, kas dažreiz beidzas bez rezultāta, jo klubs pasludina savu bankrotu.

Šo trīs nosaukto valstu profesionālajās līgās pašlaik spēlē divi Latvijas futbolisti - pieredzējušais Māris Verpakovskis otro sezonu pēc kārtas sacenšas Grieķijas augstākās līgas vienībā «Ergotelis», bet Aleksejs Koļesņikovs cīnās Kipras otrās līgas komandā Atjenas «Othellos».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu