Gada krāsa – starojoši violetā arī mājas interjerā un dārzā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja šogad plānots iegādāties jaunus sadzīves priekšmetus, audzēt vasaras puķes, ieviest mājokļa dizainā izmaiņas vai pat veikt remontu, vērts atcerēties par šī gada vienu no aktuālākajām krāsām – starojoši violeto. Veikalu tīkla K-rauta interjera dizaina konsultante Elīna Čaplinska iesaka nebaidīties eksperimentēt, piemeklējot šai piesātinātajai krāsai pielietojumu interjerā. 

«Interjera dizaineri visā pasaulē paguvuši īpaši novērtēt vienu no šogad modernākajām krāsām - starojoši violeto. Krāsa tiešām ir ļoti izteiksmīga un īpaši piemērota arī interjerā. Pastāv uzskats, ka šī krāsa veicina radošo domāšanu un oriģinalitāti. Interesanti, ka arī iedzīvotāji Latvijā seko krāsu tendencēm un jau interesējas kā savam interjeram iegādāties pašu aktuālāko. Esam papildinājuši preču klāstu ar tapetēm, flīzēm, dažāda stila lampām violetos toņos, kas izgreznos interjeru un atjaunos telpu noskaņu,» par novēroto stāsta Čaplinska.

Koši violetais spēlējas arī olīvu zaļo

Interjeru iespējams atsvaidzināt, izmantojot aksesuāriem un detaļām tieši violeto un tā nokrāsas. Piemēram, bēšu dīvānu var papildināt ar violetu pārklāju, spilveniem. Ja to visu saskaņo ar nelieliem interjera priekšmetiem, būs radīta vēlamā noskaņa. Violetais nevien piešķir raksturu un bagātina bālganas un pelēcīgas telpas, bet arī lieliski pasvītro citas košas krāsas. Līdzās violetajam labi iederēsies olīvu zaļā vai tirkīza zilā krāsa.

Attiecīgi arī dārzniecības preču klāstā ienāk 2014. gada viena no populārākajām krāsām – koši violetā un tās nokrāsas. Piemēram, lai puķu stādīšana šosezon būtu stilīgāka, veikalu tīklā K-rauta varēsi atrast koši violetus dārza darba rīkus - kapļus, lāpstiņas u.c. darbarīkus violetos toņos.

Gada krāsu nosaka pasaules tendences visās jomās

«Interesants ir veids, kā pasaule iegūst gada aktuālākās krāsas. Piemēram, kā komentē viens no vadošajiem krāsu tendenču noteicējiem pasaulē – «Pantone» (kas arī starojoši violeto jeb «Mirdzošo orhideju» šogad atzinis par vienu no vadošajiem toņiem), tad gada aktuālākās krāsas izvēle ir ļoti rūpīga, vienlaikus izvērtējot krāsu ietekmi arī tādās jomās kā izklaide, filmu industrija un pat mākslas kolekcijās. Tāpat tiek ņemti vērā sociālie un ekonomiskie apstākļi, kā arī gada aktualitātes un notikumi, kas pievērsuši pasaules uzmanību. Šīs izsludinātās gada krāsas ietekmē produktu attīstību un pirkuma lēmumus daudzās industrijās, ietekmējot modes, interjera, industriālo un grafisko dizainu. Tādējādi arī mēs sekojam līdzi krāsu aktualitātēm un papildinām K-rauta preču klāstu ar krāsām, lai sniegtu iespēju pircējiem savā mājoklī, dārzā atbilstoši šī gada tendencei – koši violetajam,» piebilst Čaplinska.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu