Gada spilgtākais debitants Edgars Kaufelds Leļļu teātrī iestudē jaunu izrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

23. novembra vakarā Latvijas Leļļu teātra aktieris un režisors Edgars Kaufelds saņēma Spēlmaņu nakts balvu nominācijā «Gada spilgtākā debija» par izrādi «Kas dzīvo rotaļkastē...?», bet jau 17. decembrī pirmizrādi piedzīvos viņa otrais iestudējums – Hansa Kristiana Andersena pasaka «Meitene ar sērkociņiem», kas papildinās Ziemassvētku izrāžu repertuāru. Šī izrāde turpina radošos meklējumus leļļu un objektu teātra pasaulē, runājot ar bērniem par sekām, ko izraisa neuzmanība, vienaldzība un egoisms.

Savam jaunajam darbam režisors pulcinājis jaunu un talantīgu mākslinieku komandu. «Meitene ar sērkociņiem» būs aktrises Baibas Geķes monoizrāde, kurā stāsts par nabadzīgo sērkociņu tirgotāju tiks izstāstīts ar leļļu un animācijas palīdzību. 

Izrādes skatuves noformējumu veidojis jau labi pazīstamais scenogrāfs Uģis Bērziņš, kurš Leļļu teātrī strādājis arī pie izrādēm «Kas dzīvo rotaļkastē...?» un «Palle viens pats pasaulē». Animācijas veidojusi Dita Lesiņa, savukārt mūziku komponē Marts Kristians Kalniņš. 

Kā atklāj Kaufelds, šajā izrādē mazie skatītāji nebūs pasīvi vērotāji lielā pasaku meistara skaudrajam stāstam, bet gan paši varēs izvērtēt notiekošo un izlemt, kā rīkoties izrādes varoņiem. Līdzīgi kā pirmajā izrādē, arī «Meitenē ar sērkociņiem» kulminācija gaidāma brīdī, kad stāstā iesaistīto personu rīcības rezultātā notiek kas nelāgs – taču režisors tūlīt pat kopā ar bērniem gatavs iejaukties situācijā un meklēt pozitīvu iznākumu. Kā liecina pieredze, mazie skatītāji ar lielu azartu iesaistās notiekošajā, kas ļauj cerēt, ka arī dzīvē viņi nebūs pasīvi vērotāji, ja kādam līdzās klāsies slikti. 

«Meitene ar sērkociņiem» būs jau piektā Leļļu laboratorijas izrāde, kuras mērķis ir paplašināt leļļu teātra izteiksmes robežas gan bērnu, gan pieaugušo auditorijai, piesaistīt jaunus režisorus un piedāvāt mūsdienīgu, daudzveidīgu repertuāru Latvijas Leļļu teātrī. 

Ziemassvētku laikā tiks rādītas arī citas ziemas cikla izrādes: «Rūķis – sveču lējējs», «Sniega karaliene», «Ziemas pasaka», «Sniegbaltītes skola» un «Sarkanie zābaciņi». Ziemassvētku repertuārā tiek rādītas izrādes gan latviešu, gan krievu valodā, pie tam, sākot ar 16. decembri, pirms Lielās zāles izrādēm un to starpbrīžos pie bērniem viesosies arī Ziemassvētku vecītis. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu