Gaidāma līdz šim siltākā diena; marta beigās var būt arī sals un sniegs (27)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tim Shields BC, CC BY-NC 2.0

Tuvākajās dienās Latvijā bieži spīdēs saule un pūtīs brāzmains vējš, gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā pakāpsies līdz +11 grādiem, bet pirmdien – līdz pat +13 grādiem, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Sestdienas rītā Latviju no rietumiem strauji šķēros aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu un slapju sniegu. Diena būs pārsvarā saulaina, vairāk mākoņu saglabāsies valsts austrumos. Brāzmainu dienvidu vēju nomainīs rietumu vējš, gaidāmas brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi naktī un +4..+9 grādi dienā.

Svētdien Latviju no rietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, tādēļ rīts un dienas pirmā puse daudzviet var būt apmākusies un ar miglu, pirms un pēc tam gaidāmas pārsvarā skaidras debesis. Būtisku nokrišņu nebūs. Naktī vējš pierims, dienas gaitā pastiprināsies dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās Kurzemē sasniegs 18 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2..-2 grādiem, pēcpusdienā gaiss sasils līdz +6..+11 grādiem.

Pirmdiena, 10.marts, kļūs par līdz šim siltāko dienu šajā gadā – saullēktā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..+3 grādiem, bet dienā pavasara saule gaisu sasildīs līdz +9..+13 grādiem, vienīgi Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, vējam nesot vēsumu no jūras, nebūs siltāk par +6 grādiem. Arī pirmdien pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš – Kurzemes ziemeļos gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Tomēr jau pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, aiz kuras vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, tādēļ otrdien gaisa temperatūra nebūs augstāka par +4..+9 grādiem. Gaidāms sauss un saulains laiks.

Nākamās nedēļas beigās Latviju, iespējams, sasniegs ciklons ar nokrišņiem. Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi marta otrajā pusē brīžiem arī snigs un gaisa temperatūra dažās naktīs pazemināsies līdz -7 grādiem.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu