Gaidāms liels skaits «Microsoft» programmatūras «ielāpu» (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kārtēja informācijas tehnoloģiju koncerna «Microsoft» ar drošību saistīto jauninājumu sūtījumā 12.februārī gaidāmi «ielāpi» rekordlielam skaitam ievainojamību, tostarp teju visam interneta pārlūka «Explorer» versijām, raksta informācijas tehnoloģiju portāls «The Register».

Kopumā kārtējā «Ielāpu otrdienā» tiks izsūtīti 12 «Microsoft» programmatūras jauninājumi, no kuriem četri ir ar apzīmējumu «kritiski», jo tos neinstalējot, lietotājs riskē nopietni kaitēt savām informācijas sistēmām, raksta portāls. «The Register» saskaitījis, ka kopumā tiks likvidētas 57 dažādas ievainojamības «Microsoft» programmatūras, no kurām ne visas ir īpaši bīstamas.

No gaidāmās drošības ielāpu pakas apraksta «Microsoft» mājaslapā izriet, ka kompānija konstatējusi ļoti nopietnas (critical) ievainojamības «Internet Explorer» versijās no 6 līdz 9, dažādās «Windows» operētājsistēmu vidēs, arī daudzviet Latvijā lietotā «Windows XP». Arī visjaunākais «Windows 8» un «Internet Explorer 10» ir «jālāpa», tāpat pārlūka versijas 6 līdz 9, kas darbojas ar operētājsistēmā «Windows Vista» un «Windows 7». Pat pārlūki, kas darbojas ar nesen tirgū piedāvāto planšetdatoru «Microsoft Surface», ir ievainojami un tiem jāinstalē otrdien gaidāmā jauninājumu paka.

http://technet.microsoft.com».

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu