Gaidāms nepatīkams laiks; brīvdienās laikapstākļi mainīsies (42)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Latviju no dienvidiem sasniegs neliels lietus un sniegs, bet piektdien valsts austrumu pusē gaidāms stiprs slapjš sniegs, vēsta pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Sinoptiskā situācija, visticamāk, būs līdzīga kā pirmdien, 1.aprīlī, kad vismazāk nokrišņu bija Kurzemē, bet visvairāk sniga Latgalē. Piektdien valsts austrumu daļā atkal varētu uzsnigt 9-14 centimetru sniega. Šoreiz gaisa masas būs mazliet siltākas nekā 1.aprīlī, līdz ar to būs lielāka lietus un slapja sniega varbūtība, it īpaši Baltkrievijas un Krievijas pierobežā.

Laikā no ceturtdienas vakara līdz piektdienas vakaram nokrišņi gaidāmi valsts lielākajā daļā. Piektdien ciklona ietekmē pastiprināsies ziemeļu vējš - gaidāmas brāzmas līdz 9-14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs tuvu nulles atzīmei.

Brīvdienās, 6. un 7.aprīlī, laikapstākļi uzlabosies - debesis palaikam skaidrosies, nokrišņu būs maz, vējš pierims. Naktīs gaidāms sals, dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+7 grādiem.

1.aprīlī uzsnigušais sniegs, kā arī turpmāk gaidāmie nokrišņi palielina plūdu draudus vēlāk pavasarī, kad upēs sāksies ledus iešana. Biezās ledus un sniega segas dēļ lielākais plūdu risks ir Latgales un Vidzemes upju krastos, savukārt Kurzemē lieli pali maz iespējami.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumiem 2.aprīļa rītā Rēzeknes apkaimi un Vidzemes augstieni klāja aptuveni 50 centimetru bieza sniega sega, Alūksnē sniega kārtas augstums sasniedza 60 centimetru. Citviet Latgalē un Vidzemē, kā arī Sēlijā sniega sega bija 23-43 centimetru biezumā, Zemgali un Kurzemes austrumu daļu klāja 10-23 centimetrus dziļš sniegs. Savukārt Kurzemes rietumos sniega tikpat kā nav.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu