Gaisa temperatūra Krievijā sasniegusi +42 grādus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Urālos un Rietumsibīrijā ilgstoši turpinās liels karstums, Dienvidurālos gaisa temperatūra šonedēļ sasniegusi pat +42 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Trešdien Čeļabinskā un Jekaterinburgā - lielpilsētās Urālos - gaisa temperatūra pakāpās līdz +38 grādiem. Gan Čeļabinskā, kurā dzīvo vairāk nekā miljons cilvēku, gan Krievijas ceturtajā lielākajā pilsētā Jekaterinburgā trešdiena bija devītā diena pēc kārtas ar gaisa temperatūru virs +30 grādiem.

Ufā, Baškortostānas galvaspilsētā ar miljons iedzīvotājiem, šomēnes jau bijušas 13 dienas, kad termometra stabiņš pakāpjas virs +30 grādu atzīmes, karstākā no tām bija 14.jūlijs ar +37 grādiem.

Omskā, Krievijas astotajā lielākajā pilsētā, kas atrodas Sibīrijas dienvidrietumos, gaisa temperatūra trešdien pakāpās līdz +37 grādiem, kļūstot par līdz šim karstāko dienu šovasar, bet tuvākajās dienās šajā apkaimē gaidāms vēl par grādu karstāks laiks.

Tveice atkāpusies no Krievijas Eiropas daļas. Piemēram, Samarā - valsts sestajā lielākajā pilsētā Volgas kreisajā krastā - gaisa temperatūra trešdien pazeminājās līdz +22 grādiem, iepriekšējās astoņas dienas bija karstākas par +30 grādiem. Līdzīga situācija ir arī Saratovā, lielpilsētā Volgas labajā krastā, - pēc piecām dienām ar +34..+35 grādu karstumu trešdien gaiss atdzisa līdz +23 grādiem.

Trīsdesmit grādu karstums sasniedzis arī Krievijas arktiskos apgabalus, tostarp +30 grādi ceturtdien prognozēti Vorkutā - pilsētā Polārajos Urālos, uz ziemeļiem no polārā loka.

Galvaspilsētā Maskavā gaisa temperatūra trešdien nepārsniedza +22 grādus, bet pagājušajā nedēļā šeit bija karstums līdz +31 grādam. Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Maskavā svārstīsies ap +20 grādiem, bet Krievijas Eiropas daļas dienvidos nākamnedēļ atgriezīsies +35 grādu karstums, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu