Gaisa temperatūra vietām noslīdējusi līdz +2 grādiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemē noslīdējusi līdz +2..+3 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem zemākā gaisa temperatūra, +2,5 grādi, reģistrēta Kārsavas apkaimē. Gaisa temperatūru meteoroloģisko novērojumu stacijās mēra pusotra līdz divu metru augstumā, zāles virskārtā temperatūra parasti ir par 2-5 grādiem zemāka, līdz ar to vietām, visticamāk, ir salnas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka šorīt gaisa temperatūra Zosēnos pazeminājusies līdz +2 grādiem, savukārt līča Kurzemes piekrastē tā pieturējās līdz +11...+14 grādiem.

Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaiss atdzisis līdz +4..+7 grādiem, bet Kurzemē - līdz +9..+14 grādiem.

Debesis ir lielākoties skaidras, vairāk mākoņu Kurzemē, nokrišņu nav. Pūš lēns austrumu vējš, Kurzemē - mērens dienvidaustrumu vējš

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš dienvidaustrumu vējš 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra +8..+9 grādi.

Šodien, galvenokārt rietumos, iespējams neliels lietus, arī pērkona negaiss. Mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Gaisa temperatūra būs +16…+21 grāds, liecina sinoptiķu sniegtā informācija.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,6 grādiem Alūksnē līdz +23,3 grādiem Bauskā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra pirmdien Eiropā bija +39 grādi Balkānu valstīs, Portugālē un Vācijas austrumos, +40 grādu Čehijā un Itālijā, +42 grādi Spānijā. Čehijā ar +40,4 grādiem tika reģistrēta absolūti augstākā gaisa temperatūra kopš meteoroloģisko novērojumu sākšanas pirms pārsimts gadiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu