«Gaismas pils» aprīkošana ar mēbelēm izmaksās 4 222 322 latus (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministrija parakstījusi līgumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) aprīkošanu ar mēbelēm, informācijas zīmēm un interjera elementiem, - tās jāuzstāda sešu mēnešu laikā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Kauliņa.

Līgums par LNB aprīkošanu ar mēbelēm, informācijas zīmēm un interjera elementiem tika parakstīts 17.decembrī. Viss aprīkojums, kas nepieciešams sekmīgai akcijas «Grāmatu draugu ķēde» norisei 18.janvārī, LNB ēkā tikšot uzstādīts laikus.

Kultūras ministrijas izsludinātajā iepirkuma konkursā piedalījās trīs pretendenti, no kuriem par izdevīgāko tika atzīts pilnsabiedrības «4MB» piedāvājums. Līgums par mēbeļu summu noslēgts 4 222 322 latu vērtībā. Pilnsabiedrības «4MB» sastāvā ietilpst SIA «Coppa LTD», SIA «Kate», SIA «Daiļrade koks», SIA «Pinus E». Par iepirkuma otro daļu - virtuves iekārtu iegādi - lēmums tiks pieņemts vēlāk.

Jau ziņots, ka divi konkursa pretendenti - «Isku Interior Oy» un «Ergolain Projektai» - iesniedza par to sūdzību, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Ergolain Projektai» pilnvarotā persona Aigars Kalvišs. Uzņēmēji norādīja uz vairākiem pārkāpumiem, tostarp nodokļu parāda pārbaudes procedūrā, kas nav tikusi ievērota un ir pretrunā ar Publisko iepirkumu likumu.

IUB iesniegumu izskatīšanas komisija secinājusi, ka tā kā gan «Isku Interior Oy» iesniegums, gan «Ergolain Projektai» iesniegumi ir atzīstami par nepamatotiem, iesniegumu izskatīšanas komisijai nav pamata pasūtītājam aizliegt slēgt iepirkuma līgumu ar tā noteikto uzvarētāju.

LNB ēkas būvniecība tika sākta 2008.gada jūnijā. Tās būvdarbus veic «Nacionālā būvkompāniju apvienība», ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji - SIA «Re&Re», AS «RBSSKALS» un SIA «Skonto būve». Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.

Ēkas būvdarbi pabeidzami līdz 2014.gada beigām, garantijas saistības un norēķini LNB projekta īstenošanai veicami ne vēlāk kā līdz 2016.gada beigām.

Lai «Gaismas pils» projekts būtu pabeigts, nepieciešama LNB ēkas būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB infrastruktūras pirmās kārtas objektu būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB aprīkošana ar mēbelēm un iekārtām, kā arī LNB pārcelšanās uz jauno LNB ēku un grāmatu krājuma pārvietošana.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu