Gaismas pils būvniecībā izdevies ietaupīt Ls 2,8 miljonus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas gaitā jau ir izdevies ietaupīt 2,8 miljonus latu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM). 

Piektdien finanšu ministra Einara Repšes (JL) vadībā notika Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas uzraudzības padome sēde, kurā Repše kā padomes priekšsēdētājs pateicies projekta realizētājiem, kā arī Kultūras ministrijas vadībai par sasniegto progresu projekta īstenošanā, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Aleksis Jarockis. 

Uzraudzības padome tika informēta, ka indeksācijas rezultātā kopējais projekta izmaksu ietaupījums no būvdarbu sākuma līdz šā gada otrajam ceturksnim ir 2,8 miljoni latu jeb 9% no paveikto būvdarbu tāmes vērtības. 

«Esmu gandarīts, ka Kultūras ministrijas vadība ir ņēmusi vērā valsts fiskālo un ekonomisko situāciju, panākot vienošanās ar būvniekiem par projekta izmaksu samazināšanu. Šis ir valstiski nozīmīgs projekts un atšķirībā no iepriekšējās ministrijas vadības Dāldera kungs spēja panākt valstij izdevīgākus nosacījumus par bibliotēkas turpmāko būvniecību, turklāt nodrošinot finanšu ietaupījumu saskaņā ar noslēgto līgumu,» padomes sēdē norādījis Repše. 

Uzraudzības padomes sēdē tika uzklausīts ziņojums par LNB projekta īstenošanu 2009.gadā, kā arī padome tika informēta par LNB būvdarbu progresu un aktualitātēm. 

Plānots, ka LNB būvniecība tiks pabeigta un bibliotēka tiks nodota ekspluatācijā 2012.gada 18.novembrī. 

LETA jau ziņoja, ka 3.augustā Ministru kabinets apstiprināja finansējuma pārdali Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas «Gaismas pils» būvniecībai. 

Pēc Finanšu ministrijas lūguma valdība uzdeva Kultūras ministrijai izstrādāt koncepciju par Latvijas Nacionālās bibliotēkas uzturēšanu pēc tās nodošanas ekspluatācijā. 

Finanšu ministram Einaram Repšem (JL) uzdots normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimu par apropriācijas palielināšanu budžeta programmā «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» 13 562 417 latu apmērā un, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija neiebilst, palielināt likumā «Par valsts budžetu 2010.gadam» noteikto apropriāciju. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu