«Gaismas pils» būvniekiem kavējas algu izmaksa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas celtniekiem kavējas algas, uzņēmēji kopš novembra pilnībā nav saņēmuši sev pienākošos naudu, piektdien raksta laikraksta «Dienas Bizness» iknedēļas pielikums «Lietišķā Diena».

Februāra sākumā daļai «Gaismas pils» būvlaukumā nodarbināto vēl nebija samaksāts par darbu pērnā gada decembrī, bet daļai algas kavējās pat no novembra, stāstījis viens no Nacionālās bibliotēkas celtniekiem. Viņš norādīja, ka algas jau samazinātas, tādēļ to nemaksāšana izraisījusi darbinieku sašutumu un draudus pārtraukt celtniecību.

SIA «Abora» ir viens no «Gaismas pils» būvniecībā iesaistītajiem apakšuzņēmumiem, kam tiek pārmesta algu aizturēšana. Uzņēmuma valdes loceklis Juris Kravalis gan noliedza, ka būtu kādas problēmas: «Algas ir samaksātas. Viss ir kārtībā.»

Savukārt bibliotēkas būves ģenerāluzņēmēja — pilnsabiedrības Nacionālā būvkompāniju apvienība — padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns tomēr atzīst — problēmas ir pāris apakšuzņēmējiem — «Abora» un «UBAK».

Tā kā Kultūras ministrija ar ģenerāluzņēmēju pilnībā nav norēķinājusies jau kopš novembra, tas savukārt nevar pārskaitīt naudu tālāk apakšuzņēmējiem. No vairāk nekā viena miljona latu, kas pilnsabiedrībai pienākas par novembri, šobrīd saņemta esot puse, bet pārējo solīts samaksāt šonedēļ.

Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule pavēstīja, ka saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar Nacionālo būvkompāniju apvienību, samaksa par kalendārajā mēnesī veiktajiem darbiem jāveic divu kalendāro mēnešu laikā, kā tas vienmēr ticis darīts un arī šajā gadījumā ir izdarīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu